Mand starter eksperiment med råt kød: Hvorfor er mennesker de eneste dyr, som tilbereder kød?

Foto: Instagram

En amerikansk mand er gået viralt på grund af hans specielle og bizarre 'diæt'.

Det er efterhånden almen kendt, at nogle influencers nærmest vil gøre alt for at få flere følgere til deres instagramprofil eller abbonenter på deres YouTube-kanal.

Én influencer fra den amerikanske stat Californien er dog gået viralt for noget, som han ifølge sig selv ikke gør for følgernes skyld, men derimod for sit eget helbreds skyld.

Foto: Instagram

Den amerikanske mand er nemlig ved at undersøge, om det er sundere og bedre for kroppen kun at spise utilberedte fødevarer, og han har derfor startet 'råt kød eksperimentet', som han indtil videre har været i gang med i 77 dage. Det skriver Ladbible

Læs også

Forskere opdager ny metode i kræftbehandling: Kan helbrede mange patienter

Som navnet på eksperimentet afslører, så er det altså ikke utilberedte gulerødder og agurker manden spiser, men derimod primært råt kød, rå æg og mælk.

Udover at det meste af hans mad er utilberedt, så er der ikke nogle egentlige regler, og han spiser derfor meget varieret, og han har for eksempel delt en video, hvor han sætter tænderne i nogle rå lammetestikler, et råt kyllingebryst eller drikker et helt glas rå æg.

Det er på mandens instagramprofil (@rawmeatexperiment), at han deler videoer, billeder og historier fra hans eksperiment, og profilen har indtil videre samlet næsten 53.000 følgere sammen.

I beskrivelsen på Instagram beskriver han selv eksperimentet på følgende måde: "Spiser råt kød [...] hver dag, indtil jeg dør af bakterier. Ser om jeg lever i 5 dage eller 500 år."

Eksperimentet er nemlig et forsøg på at finde ud af, om en diæt bestående primært af råt kød, rå æg og mælk kan være med til at styrke mandens helbred, da han undrer sig over, at mennesker er de eneste dyr, som tilbereder deres mad.

I en podcast har han således udtalt, at han har været igennem mange forskellige diæter i sit liv efter, han fandt ud af, at det ikke var normalt at "føle sig som total lort", når man levede af forarbejdet mad.

Foto: Instagram

Han har blandt andet været veganer i 10 år, men nu har han altså skiftet fuldstændig spor og er begyndt primært at leve af kød og animalske produkter, og ét af hans yndlingsmåltider er råt oksefars og mælk, og han har således skrevet følgende i et opslag på Instagram:

"En mursten af revet ko og mælk fra fåret," sammen med et billede af hans måltid, som han ofte indtager direkte på parkeringspladsen til supermarkedet 'Whole Foods', hvor han køber alt sin mad.

Han afslører dog også i podcasten, at han ikke kun spiser råt mad, og at han altså godt kan finde på at spise en burrito fra fastfoodkæden Taco Bell, hvis han "virkelig har lyst" - selvom det er meget sjældent.

Er man blevet fristet til at afprøve mandens diæt og sætte tænderne i et råt kyllingebryst, så skal man dog passe på. Ifølge sundhedsmyndighederne medfører indtagelse af råt kød og rå æg nemlig risiko for bakterier såsom salmonella, og det er derfor vigtigt, at man køber det "meget friskt" og indtager det kort efter slagtning.

Læs også

Ville have nye støvler: Sætter baby til salg for 27.000 kroner

 

 

 

 

Dagens Gossip