Mange danskere har undret sig: Sådan slipper du af med kondens

Skrevet af Emil Martesen

34 uger siden

|

17/10/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange danskere har undret sig over hvordan de slipper af med kondens, men ...

Dagens topnyheder

De kolde måneder står for døren, og danskerne har fået en forsmag på den bidende kulde, der har fået sit tag over Danmark.

Og den bidende kulde kan have betydelige konsekvenser for vores hjem - ikke mindst vores vinduer. 

For når den bidende kulde møder den varme luft, kan det skabe kondens på vinduer, især i rum med meget fugt, som soveværelser. 

Og hvis du ikke tager kondensen alvorligt kan det forårsage skimmelsvamp, som i værste fald kan påvirke vores generelle helbred. 

Men frygt ej, der er råd forude.

Det løfter en ejendomsekspert sløret for ifølge TikTok-bruger.

Hun lægger ikke skjul på, at det faktisk er vores egen ånde, der er synderen. Hun fortæller i samme ombæring, at problemet bliver værre, hvis du holder din dør lukket.

Du kan dog begrænse kondensen ved at åbne et vindue eller få en affugter lyder det fra ejendomseksperten.

Dette råd suppleres af sociale mediebrugere, der foreslår alt fra at holde vinduets ventilationsåbninger åbne til at anskaffe fugtelskende planter:

"De fleste vinduer vil have ventilationsåbninger i toppen eller bunden. De bør altid være åbne. Det giver passiv ventilation og stopper kondens," siger en bruger.

Så næste gang du vågner op til dug på vinduerne, så tænk over, at det ikke kun er et spørgsmål om æstetik, men også et spørgsmål om sundhed. Og løsningen kan være så simpel som at åbne et vindue eller investere i en affugter.