Mor smider 60 kilo ved at udelukke én ting fra sin kost

Skrevet af Henrik R

19 uger siden

|

28/01/2024
Livsstil
Foto: Privat
Foto: Privat
Lægen gav den overvægtige kvinde en besked, der føltes som en dødsdom - men så tog hun kampen op og droppede én ting fra sin kostplan.

Dagens topnyheder

En engelsk kvinde ved navn Davina Bywater har i flere år været afhængig af at spise sandwich.

Den 37-årige mor spiste ofte i smug, og hvert måltid bestod af mindst to skiver hvidt brød.

Selvom om Davina Bywater var klar over, at hun havde været overvægtig hele livet, så fik hun et chok, da hun loggede på internettet for at tjekke sine lægejournalisten.

I dem stod der, at hun havde været registeret som overvægtig siden hun var 10 år.

Den chokerende oplysning fik alarmklokkerne til at ringe hos den engelske kvinde, der i kraft af en livslang nyresygdom var blevet nægtet et kirurgisk indgreb for at komme af med de overflødige kilo. 

Davina Bywater spiste smørbelagt toastbrød eller sandwich med pølse til morgenmad.

"Jeg spiste flere sandwich ved frokosttid, mens jeg hver eneste dag fik brød med ost på som snack før aftensmaden," siger Davina Bywater til mediet Metro.

"Når jeg først gik i gang med at spise brød og ost om aftenen, så var det svært at stoppe. Af og til spiste jeg en halv ost, forklarer hun og forsætter:

"Sandwich var absolut min største svaghed," siger Davina Bywater.

For fire år siden skete ændringen, da hendes læge fortalte, at hun var for overvægtig til at gennemføre en nyretransplantation.

"Jeg har altid været klar over, at mine nyrer på et tidspunkt ville svigte, men jeg havde ikke overvejet, at min vægt ville komme i vejen for en transplantation," siger Davina Bywater.

Beskeden føltes som en dødsdom for englænderen, der på dette tidspunkt vejede over 120 kilo.

Foto: Sådan så hun ud før vægttabet

"Jeg følte mig så desperat. Jeg bad om at få et vægttab ved et kirurgisk indgreb, men min læge ville ikke henvise mig," forklarer Davina Bywater.

Hun valgte derfor at tage kampen op, og ved at skifte sandwich ud med salater tabte hun sig omkring 65 kilo på tre år.

Jeg fandt en indre selvdisciplin frem. Det var ikke en 'alt eller intet'-kostplan, siger Davina Bywater og forklarer, at hun hver lørdag spiste lige præcis det, hun havde lyst til.

"Jeg er lettet over, at jeg var i stand til at fortage en ændring, så mit liv ikke længere er sat på spil," siger Davina Bywater