Nu er det endelig slået fast: Kvinderne laver mest i hjemmet

Det er nu bevist, hvem der tager sig af de fleste pligter i hjemmet. Meget tyder på, at det er mandens tur til at tage støvsugningen næste gang.

Er du i tvivl om, hvis tur det er til at støvsuge i hjemmet, så er der meget, der tyder på, at det er din mands tur.

Har du nogensinde diskuteret med din bedre halvdel, hvis tur det er til at tage opvasken, hvem der skal lave mad, hvem der skal putte børnene eller hvem der skal tage den ugentlige rengøring? I så fald er du langt fra alene.

Diskussionen finder dagligt sted i rigtig mange hjem og længe har det været uvist, hvem der egentlig tager den største tørn, hvad de huslige pligter angår. En ny undersøgelse har nu resultatet.

I nye tal fra forbrugeranalysefirmaet Mintel konkluderes det nemlig, at kvinder tager den største del af den huslige arbejdsbyrde i dagligdagen.

Læs også

Bekæmp gråt hår naturligt: Nyt kosttilskud skal erstatte skadelig hårfarvning

Professor ved Essex universitet, Emily Grundy, bekræfter, at kvinden er det mest hårdarbejdende køn i hjemmet:

- Der er bevis for, at kvinder bruger mere tid på husligt arbejde, end hvad mænd gør. Jeg tror også, at kvinder bruger mere tid på emotionelt arbejde. Samtidig med at de foretager husligt arbejde, madlavning og så videre, så står de også for den emotionelle del i forholdet, fortæller Emily Grundy til The Telegraph.

Med emotionelt arbejde hentydes til, at kvinderne oftest arbejder for at få forholdet til at fungerer. Det er kvinden, der tænker mest over, hvordan eventuelle problemer kan løses.

Undersøgelsen bekræfter endvidere, at kvinder er gladere for at være single, end mænd er. 61 procent af de adspurgte singlekvinder i undersøgelsen er glade for at være single, mens kun 49 procent af de adspurgte mænd er glade for deres civilstatus.

Læs også

Dansk forskning: Kat i hjemmet beskytter nyfødte børn mod astma

Meget tyder således på, at der er en sammenhæng mellem mængden af huslige pligter og lysten til at være i et forhold.

Måske kvinderne er trætte af det store huslige ansvar, der, som undersøgelsen bekræfter, oftest tilfalder kvinden og derfor hellere undgår at komme i et forhold.

Under alle omstændigheder er beviset nu fundet. Er du kvinde i et forhold og igen skal diskutere med din mand, hvis tur det er til at tage opvasken, så husk at bringe den her undersøgelse på banen.

Vildt: Sådan ser hele universet ud i et billede

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip