Ny undersøgelse: Middagslur er sundhedsskadeligt

Foto: Shutterstock.com

Du skal tænke dig om en ekstra gang, inden du tager en middagslur næste gang.

Du kender det helt sikkert: når du kommer hjem fra enten skole eller arbejde, så kan det være ganske fristende at tage sig en lur. Måske bare 20 minutter. Men hvis du gør det, fordi nattens søvn ikke var lang nok, så skal du tænke dig godt om.

For ifølge en ny undersøgelse, så kan det være sundhedsskadeligt. For folk, der ofte sover en kort lur, har nemlig større chance for at udvikle forhøjet blodtryk. 

Læs også

Nu sker det: Stor gigant åbner første danske butik på fredag

"Det kan skyldes, at selvom det ikke er skadeligt at tage en lur i sig selv, kan mange mennesker, der sover, gøre det på grund af dårlig nattesøvn. Dårlig nattesøvn er forbundet med dårligere helbred, og lur er ikke nok til at kompensere for det. ," siger klinisk psykolog Michael Grandner ifølge CNN. Michael Grandner er leder af Behavioral Sleep Medicine Clinic ved Banner-University Medical Center i Tucson, Arizona.

Alle de deltagere i undersøgelsen, som typisk sov i løbet af dagen, havde 12 procent større risiko for at få forhøjet blodtryk og hele 24 procent større risiko for at få et slagtilfælde.

Resultaterne ændrede sig ikke selvom man udelukkede personer med type 2-diabetes, højt blodtryk, højt kolesteroltal, søvnforstyrrelser og som arbejdede om natten.

"Resultaterne viser, at en lur øger forekomsten af ​​hypertension og slagtilfælde, efter at have justeret eller overvejet mange variabler, der vides at være forbundet med risiko for hjerte-kar-sygdomme og slagtilfælde," siger Phyllis Zee, direktør for Center for Circadian and Sleep Medicine ved Northwestern University Feinberg School of Medicine i Chicago.

Læs også

Heidi Klum smider alt tøjet: Overlader intet til fantasien

 

Dagens Gossip