Psykolog: Spørg babyen om lov før du skifte bleen

Privatfoto/ Shutterstock.com

En amerikansk psykolog skaber debat med sine udtalelser.

Det kan være vanskeligt nok i sig selv at være forældre, og en opgave som bleskift er noget, som de færreste finder særligt morsomt.

Heldigvis klarer de fleste forældre det til bravour, men hvis det står til en amerikansk psykolog, så skal der ændres lidt på hele bleskift-proceduren.

Læs også

Den ultimative forkælelse: Nu kan du tage i gin-spa

Deanne Carson mener nemlig, at man som forældre skal sørge for, at man får samtykke fra sin baby, før man begynder at skift ebarnets ble. Det skriver mediet Independent.

Det kan måske være svært med et barn, der ikke har noget sprog endnu, og derfor foreslår Deanne Carson, at man gør følgende.

Mødre og fædre bør henvende sig til deres baby med en sætning ala: “Nå, skal jeg skifte ble på dig?” og derefter vise med sit kropssprog, at man venter på samtykke fra barnet.

Deanne Carson mener, at det er en vigtig producere, da det kan være med til at hjælpe barnet med at blive mere bevidst om, hvad der sker med deres krop, også selvom barnet ikke kan sige ‘Ja tak, eller nej tak’.

Udmeldingen fra Deanne Carson har skabt stor debat på nettet, hvor mange ryster på hovedet af hendes argumenter. Flere forældre påpeger nemlig, at det at skifte babyens ble, udelukkende handler om renlighed og hygiejne, og at ingen forældre bør nøle med det.

Grundet udtalelserne fik Deanne Carson en hel del kritik, og det medførte, at hun følte sig nødsaget til at lukke sine profiler på sociale medier.

“Nogle mennesker valgte at latterliggøre mig, selv for mit udseende. Men arbejdet vi gør, for at skabe samtykke hos et barn, er den bedste måde at forhindre misbrug få,” lyder det fra Deanne Carson ifølge Independent.

Læs også

Paul bor i et hus, der vejer 27 kilo - Se når han åbner døren