Så er der godt nyt: Dovenhed kan være et tegn på høj intelligens

21/11/2023 08:35

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Så er der godt nyt til dem der er lidt sløve i betrækket.

Mest læste i dag

En yndlingssætning blandt lærere på hvert forældremøde er 'De er dygtige, men de udnytter det ikke'.

Normalt giver denne kliche ikke eleven mange point, da de i bund og grund bare bliver kaldt dovne.

Men ifølge en undersøgelse fra 2015 kan deres lediggang faktisk være en indikation af, hvor geniale de faktisk er.

En undersøgelse foretaget af Florida Gulf Coast University viste, at mennesker med højere IQ'er er mindre fysisk aktive end dem i den nederste ende af skalaen.

Brainy mennesker er mere tilbøjelige til at engagere sig i tanke-intensive aktiviteter, mens de giver træning den kolde skulder.

Forskningen brugte en kognitionstest til at placere forsøgspersoner i to lejre - tænkere og ikke-tænkere.

I løbet af en uge viste fitnesstrackere, at 'tænkerne' var mindre aktive på hverdage, og viste ikke den store forskel i weekenderne.

Det menes, fordi intelligente mennesker er mindre tilbøjelige til at kede sig, hvilket betyder, at de vil bruge mere tid på intellektuelle aktiviteter. Det skriver LADbible.

Og på trods af fordelene ved læsning og krydsord, gør de ikke meget for at få dit blod til at pumpe.

Aktive mennesker på den anden side har brug for at blive stimuleret med eksterne aktiviteter, fordi de er mere tilbøjelige til at kede sig.

British Psychological Society citerede undersøgelsen og sagde: "I sidste ende er en vigtig faktor, der kan hjælpe mere betænksomme individer med at bekæmpe deres lavere gennemsnitlige aktivitetsniveau, bevidsthed.

"Bevidsthed om deres tendens til at være mindre aktive, kombineret med en bevidsthed om omkostningerne forbundet med inaktivitet, kan mere betænksomme mennesker derefter vælge at blive mere aktive i løbet af dagen."

I betragtning af, at kun 60 personer deltog i undersøgelsen, har forskerne advaret mod at lave for mange generaliseringer baseret på resultaterne.

Undersøgelsen har dog holdt stik med en masse mennesker, som dog var overlykkelige over at høre, at de måske faktisk er et geni.

En fyr kommenterede: "Jeg må være Albert f**king Einstein", mens en anden jokede: "Dovne mennesker er smarte, fordi de får andre til at gøre arbejdet for dem."