Dette trick kan give dig 10 fridage, selvom du kun afholder 3!

Foto: Shutterstock.com

Med blot tre feriedage i hånden, har du mulighed for at holde ferie i 10 dage. Senere på året kan du lave samme trick og holde hele 12 fridage!

Hvis du trænger til at få en lang ferie, men ikke har nok feriedage tilbage, så skal du måske overveje, om du ikke skal få presset noget ferie ind i den kommende tid. Det er nemlig sådan, at hvis du blot finder tre feriedage frem, så kan du få lov til at slappe af i 10 sammenhængende dage i træk.

Muligheden opstår på grund af den måde påsken falder på, hvor det blot efterlader et lille hul på tre arbejdsdag. Har man mulighed for at tage fri i disse dage, så vil man altså have mulighed for at holde intet mindre end 10 fridage, og det koster kun tre dage på feriekontoen.

Her skal du holde fri, for at få 10 fridage i træk

Hvis du som udgangspunkt har fri fra dit arbejde eller studie i påskehelligdagene, så er det blot tre dage, du skal tage fri. Du skal ønske fri mandag den 15. april, tirsdag den 16. april og onsdag den 17. april. Disse tre feriedage, er de eneste du skal bruge, og så vil du kunne holde fri fra lørdag den 13. april til og med mandag den 22. april.

Torsdag den 18. april er det nemlig skærtorsdag, og dagen efter er det langfredag. Herefter er det weekend, og mandag er det så 2. påskedag, hvor der naturligvis også er helligdag. Fredag d. 12. april – altså nu på fredag – er altså den sidste arbejdsdag, inden du kan trække dig tilbage og nyde hele ti fridage af slagsen.

Læs også

Skønt: Maria og Bea vender tilbage!

Det kræver naturligvis, at du arbejder et sted, hvor du ikke skal melde dine feriedage uger eller måneder forinden. Det er nemlig allerede i næste uge, at du skal bede om fri, hvis du gerne vil holde ti sammenhængende fridage i træk.

Her kan du få 12 fridage og kun bruge tre!

Hvis du ikke kan få lov at holde fri i påsken, så er det heldigvis ikke det eneste tidspunkt på året, hvor det er muligt at få mange sammenhængende feriedage, selvom man kun skal benytte ganske få af slagsen. Julen 2019 er nemlig IKKE en arbejdsgiver jul, hvilket betyder, at helligdagene ikke falder i weekenden.

Ingen af helligdagene omkring jul og nytår falder i weekenden, og det betyder faktisk, at du kan få hele 12 sammenhængende fridage, selvom du kun benytter tre af dine egne fridage.

Holder du ferie mandag den 23. december, fredag den 27. december og mandag den 30. december, så vil du faktisk have fri fra lørdag den 21. december til og med onsdag den 1. januar.

Så hvis du ikke har mulighed for at holde en lang påskeferie, så kan du i stedet holde en lang juleferie.

Læs også

Nytårsforsæt: Sådan kan du spare 14.000 kroner op i år uden den store indsats

 

 

Dagens Gossip