Sådan må du aldrig gøre med dit våde vasketøj

Foto: Shutterstock.com

Du udsætter dig selv og familien for unødvendige sundhedsgener med denne dårlige vane, som mange har.

Hvor gør du af dit våde vasketøj? Hænger du det op i haven, smider det i tørretumbleren eller tørrer du det indendørs i dit hjem? 

Hvis du hører til den sidste kategori, er der god grund til at ændre på din vaskevaner. Det er nemlig usundt for beboerne i dit hjem, hvis du har fugtigt vasketøj til at hænge rundt omkring indendørs, skriver det norske kvindemagasin KK.

Ifølge det norske Astma- og Allergiforbund forringer det våde vasketøj luftkvaliteten ved at øge luftfugtigheden i rummet, og det er en stor støvkilde. 

I nogle boliger kan det naturligvis være et problem at finde alternative måder at tørre tøjet på, hvis man hverken har have, altan, loft- eller kælderrum eller andre steder udenfor hjemmet, hvor man kan hænge tøjet op.

Hvis man ikke har andre muligheder, bør man tage sine forholdsregler, forklarer Kai Gustavsen chef for indeklima og miljørettet helseværn i Astma- og Allergiforbundet til kvindemagasinet.

"Er det en børnefamilie, så er det vigtigt at planlægge, hvornår man vasker sit tøj. Hæng tøjet op et sted, hvor du kan have vinduet åbent, så det tager fugten, og så det er mere eller mindre tørt, når du kommer hjem. Det er også vigtigt, at du ikke tørrer dit tøj det samme sted, hvor du sover. Det er nemlig ikke sundt for dit helbred. Badeværelset kan derimod være et godt sted at tørre tøj. Her er der som regel ventilation, og mange har måske også gulvvarme," siger han til KK.

Badeværelset er det bedste sted, hvis ens hjem ikke byder på have, altan eller loft- eller kælderrum. Især hvis der er et vindue. Pas dog på med at hænge det våde tøj på el-radiatorer, da der kan gå ild i tøjet.

Læs også

Han købte en mønt for 4 kroner: Nu fortryder sælgeren nok, at han solgte den

 

 

Dagens Gossip