Smart trick til at fjerne tomatpletter fra tøjet: Det er som magi

01/04/2023 12:22

Mathias Nielsen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere brugere på Facebook viser sig nu at kende til et simpelt og smart trick, som virkelig får fjernet tomatpletter fra tøjet.

Mest læste i dag

De fleste har prøvet at spise lasagne, bolognese eller andre retter med tomater i. Det smager skønt, men hvis man er så uheldig at spilde på sit tøj, kan man hurtigt få svært ved at få det væk igen.

Har man hvidt tøj på, er opgaven næsten umulig.

I Facebook gruppen Mrs Hinch Cleaning spurgte en bruger for nylig om råd til at fjerne netop tomat fra tøj.

Andrea Ryan skrev ifølge Express “Har fået tomatjuice på min gule sweatshirt”. 

Inden længe var der heldigvis en masse, som havde kommenteret opslaget med råd til at få tomatpletterne væk fra trøjen. Alle havde det til fælles, at det blot skulle udenfor.

En bruger ved navn Sammantha Murray skrev: “Du skal få trøjen ud i solskin, det er magisk i forhold til at fjerne tomatpletter.”

Samme råd kom fra Sue Elizabeth, som skrev: “Tomatpletter forsvinder, når de bliver eksponeret for fuld solskin. Jeg ved ikke hvorfor.”

Også en Rebecca Palmer kunne komme med samme råd. “Solen er den bedste måde at fjerne tomatpletter på. Vask tøjet normalt og hæng det ud i solen. Det er som magi.”

Solens UV-stråler nedbryder tomatpletter, så du skal altså bare vaske tøj som normalt og hænge det ud i solen - pletsiden skal dog vende udad.

Hvis du ikke har prøvet tricket før, så kan du måske prøve det næste gang du er uheldig at få tomatpletter på tøjet.