Snart kan du få en 'kok' i hjemmet: "Vi ønsker, at robotterne skal forstå begrebet smag"

Foto: Arkiv

Et nyt forskningsprojekt kan være banebrydende for fremtidig køkkenhjælp.

Hverdagen er for mange mennesker travl. Der skal måske både hentes børn, handles ind og ikke mindst lavet mad. I dag tilbyder flere virksomheder dog en hjælpende hånd. Man kan for eksempel få sine varer bragt hjem til sig selv med Nemlig.com. Hello Fresh laver måltidskasser, så der skal man sådan set bare lave maden.

Man kan sige, at man i sit hjem derfor mangler en kok. Denne mangel kan dog måske forsvinde inden længe.

Læs også

Stort nedbrud i hele landet

Forskere ved University of Cambridge har nemlig udviklet en robot, som blandt andet kan efterligne den proces, der er med at smage på maden under tilberedning.

Robotten, som allerede er blevet trænet til at lave omeletter, smagte ni forskellige variationer af røræg og tomater på tre forskellige stadier af tyggeprocessen.

Metoden med at lade robotten smage forskellige variationer gør den i stand til hurtigt at vurdere saltholdigheden i retten. Grzegorz Sochacki fra Cambridge's Department of Engineering, projektets ene forfatter, sagde ifølge Sky News

"De fleste hjemmekokke vil være bekendt med konceptet med at smage undervejs- at tjekke en ret gennem hele tilberedningsprocessen for at kontrollere, om balancen mellem smagene er den rigtige. Hvis robotter skal bruges til visse aspekter af madlavning, er det vigtigt, at de er i stand til at 'smage', hvad de laver."

Dr. Arsen Abdulali er medforfatter. Han siger, at “når en robot lærer at lave mad, som enhver anden kok, har den brug for indikationer på, hvor godt den klarede sig. Vi ønsker, at robotterne skal forstå begrebet smag, hvilket vil gøre dem til bedre kokke.”

Robotten er ikke færdigudviklet endnu, men kan måske i fremtiden blive en god hjælpende hånd i køkkenet.

Læs også

Vil ikke være med mere: Rusland trækker sig

 

Dagens Gossip