Solbrændt? Du har med garanti dette vidundermiddel mod rød hud i køleskabet

Foto: Shutterstock

Hvis du er kommet til at nyde solens stråler lidt for længe i den forgangne weekend, så ejer du med garanti en effektiv kur mod den ømme og røde hud.

Efter et solfattigt forårsvejr, bryder solen endelig gennem skyerne og gør vejret helt sommerligt.

Det betyder også at mange skal ud og slikke solens stråler i både halv- og hele nøgne munderinger, hvor ikke alle er lige gode til at smøre sig med den beskyttende solcreme.

Derfor ender mange med solskoldet og følsom hud, der ikke kun er generende, men også er et faresignal, der undertiden kan udvikle sig til hudkræft. Men den følsomme hud kan faktisk lindres ved et genialt vidundermiddel, som du med garanti har derhjemme i køleskabet.

Ifølge hudlægen Joshua Zeichner fra New York, så er kold mælk nemlig den perfekte smertelindring for den røde hud.

Læs også

Nadia Shila overrasker før retssag: Erkender sig skyldig i bedrageri

- Et koldt kompres med mælk kan hjælpe mod inflammeret hud, da proteinerne i mælkeskindet kan lindre huden, siger lægen til Daily Mail.

Der findes et vidundermiddel mod den solbrændte hud. Foto: Shutterstock

Mælk indeholder A- og D-vitaminer  aminosyrer, kasein proteiner og mælkesyre, der alle hjælpe hudens celler til at reparere og lindre smerterne på den forbrændte hud.

Mælk har en en lindrende effekt, og så gælder det blot om at lave et koldt kompres. Foto: Scanpix

Vitaminerne hjælper huden til at hele, mens mælkesyren fjerner de døde hudceller, så immunsystemet ikke skal arbejde nær så hårdt for at etablere ny hud.

Skulle skaden være sket, hælder du blot mælken i en skål og lader et viskestykke eller en vaskeklud suge den kolde væske op. Når kompresset er blevet godt koldt, så skal klædet presses mod den skadede hud.

Læs også

Betjente spotter dårlig parkering: Da de undersøger bilen, finder de hemmeligt rum under gearstangen

Blot pas på ikke at skure huden eller presse for hårdt, da det gør ondt.

Kompresset skulle have en lindrende effekt forholdsvis hurtigt, så man hurtigt kan blive klar til at nyde solens stråler igen - så længe man husker solcremen næste gang.

Mand fik kæmpechok: Pludselig faldt hel familie gennem loftet og landede i sofaen

 

Dagens Gossip