Tag det ud af køleskabet og placer det i haven: Sneglene forsvinder hurtigere end du kan tælle til 3

Skrevet af Emil Martesen

4 uger siden

|

18/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sneglene forsvinder hurtigere end du kan tælle til tre.

Dagens topnyheder

For haveejere og gartnerentusiaster er snegle en velkendt plage, som kan underminere timer af hårdt arbejde i løbet af en enkelt fugtig nat.

Men heldigvis findes der en simpel, omkostningseffektiv løsning, der ikke kun redder dine planter, men også er miljøvenlig. I stedet for at ty til hårde kemikalier kan en øldåse blive din bedste ven i kampen mod snegle.

Snegle er kendt for deres appetit på friske skud, blomster og grøntsager, og det kan være en katastrofe for enhver, der værner om sit havearbejde.

De små slimede væsener er særligt aktive om natten og kan i løbet af få timer forvandle en blomstrende have til et spist landskab. Men en løsning findes i en uventet form – øl.

Det løfter det polske medie kobieta.gazeta.pl sløret for.

De afslører, at en simpel ølfælde kan gøre underværker.

Og processen er ganske enkel: En åben beholder med øl graves ned i jorden med kanten i niveau med jordoverfladen. Øllets gær og alkoholindhold tiltrækker sneglene, som falder i og drukner.

For at opnå de bedste resultater, placeres fælden i nærheden af de mest udsatte planter. Sneglene lokkes til duften og ender deres dage i fælden, før de når at skade plantelivet. Det simple trick kan redde dine planter uden at skade miljøet, og ølfælden er så effektiv, at den kan fange snegle fra op til to meters afstand.

Tilgangen er ikke blot effektiv, men også en sikker metode til at beskytte dine planter mod snegle, uden at ty til skadelige kemikalier. Så næste gang du opdager snegle i haven, hvorfor så ikke give dem en sidste øl?