Undersøgelse slår fast: Det yngste barn er som regel mors yndling

Den yngste barn er mest vellidt.

Hver fjerde mor med flere børn har et favoritbarn i flokken, og det er som regel den yngste.

Alle med flere søskende kan sikkert genkende, at der knytter sig nogle helt særlige karakteristika til de ældste, mellemste og yngste medlemmer af flokken. 

Karakteristika som går på tværs af familier. Dagens.dk har for eksempel tidligere skrevet, at den ældste i gruppen af søskende er den klogeste, at den yngste i flokken er den sjoveste, og at dit nummer i rækken kan afsløre interessante detaljer om din personlighed.

Men kan man egentlig sige noget generelt om, hvilket barn i klanen forældrene bedst kan lide? Hvis man skal tro en ny undersøgelse, så er svaret ja. 

Det skriver Independent.

Læs også

Vordende mor hylet ud af den, da hun så sønnens scanningsfoto: 'Jeg havde aldrig set noget lignende'

Mumsnet har spurgt 1.185 af deres brugere, og 25 procent af dem indrømmer, at de har et yndlingsbarn. 

Af de 25 procent svarer over halvdelen - 61 procent - at de bedst kan lide deres yngste barn, fordi deres ældre børn er mere besværlige og krævende. 26 procent kan til gengæld bedst lide deres ældste barn.

41 procent af de personer, der indrømmer at have et yndlingsbarn, svarer i øvrigt, at deres favorit simpelthen minder dem om dem selv. Og mere end halvdelen siger, at deres yndlingsbarn får dem til at grine mere end de andre i søskendeflokken.

Det paradoksale ved undersøgelsen er, at størstedelen af deltagerne samtidig er enige om, at det er forkert at have et yndlingsbarn og vise det. 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip