Undersøgelse viser: Leveringsbude spiser af din mad

Hvis du mangler lidt mad på den ordre, du har netop har fået leveret, så kan der være en logisk årsag. Dit leveringsbud har måske taget en lille smagsprøve på vejen. En undersøgelse viser nemlig, at man leveringsbude har spist af deres kunders mad.

De fleste mennesker har formentlig bestilt mad en gang eller to, hvor der pludselig manglede noget fra deres ordre. Mængden af pommes frites så mindre ud end den plejede, og de fem indbagte rejer du havde bestilt, var nu pludselig kun fire.

Ofte vil man blot antage, at det er restauranten der har lavet en fejl, og glemt at lave den fulde ordre, men nu viser det sig, at der kan ligge en helt anden forklaring bag. Der er nemlig blevet foretaget en undersøgelse, og den viser, at leveringsbude ikke altid kan stå for fristelsen af din lækre bestilte mad.

Det var amerikanske USFoods der stod bag undersøgelsen, hvor de har bedt nuværende eller tidligere leveringsbude om at svare på spørgsmål, og her viste det sig noget overraskende, at en stor del af budene har sat tænderne i din mad.

Læs også

Offentlig ansat dukkede ikke op på arbejde i 6 år - Ingen lagde mærke til det

Hele 28 % af leveringsbudene svarede, at de har spist mad fra en kundes ordre, inden de leverede den ved døren.

Mere end halvdelen er fristede til at spise din mad

Mens det er lidt over en fjerdedel af de adspurgte leveringsbude, der har spist af deres kunders mad, så kan man som fastfoodspiser glæde sig over, at det ikke er alle bude, der nyder godt af ens bestilling.

Selvom tallet er højt, så kunne det være højere, hvis samtlige af de bude der blev fristet af ens mad, lige skulle prøvesmage det. Undersøgelsen viste nemlig, at mere end halvdelen af dem alle sammen, har været fristede til at smage på maden, men alligevel har undladt det.

De personer der bestiller mad, brokker sig dog sjældent over, at der mangler noget af deres mad, til gengæld brokker de sig oftere oftere over friskheden af det. Ifølge undersøgelsen fra USFoods har 17 % brokket sig over, at deres mad var for kold eller ikke frisk nok, mens 16 % har brokket sig over, at deres mad blev leveret senere end lovet.

60 % af leveringsbudene har brokket sig over, at de enten får for lidt eller slet ikke får drikkepenge. Det kan dog være, at nogle af disse allerede har taget deres egne drikkepenge, i form af smagsprøver på retterne.

Læs også

40-årig singlemor betalte for at få vanvittigt efternavn: “Skal jeg giftes, skal manden tage mit navn”

 

 

Dagens Gossip