Veganer-mor giver kun sin 5-årig datter rå frugt og grøntsager at spise: Hun elsker det

Rhiannon Griffins datter fem-årige Molly lever af rå frugt og grøntsager. Screenshot: YouTube.

Moren sværger til den rå veganer-livsstil, som hun mener er årsagen til, at hun og hendes lille datter er glade, fyldte med energi og sygdomsfrie.

27-årige Rhiannon Griffin blev dybt fascineret, da hun i 2015 hørte om den rå veganer-livsstil, hvor man kun spiser rå frugter og grøntsager. Og da hun havde prøvet at efterleve diæten, var hun slet ikke i tvivl om, at det var godt for hende. 

Derfor introducerede hun sin fem-årige datter Molly for livsstilen, som også faldt i Mollys smag, skriver den britiske Avis Metro.

Læs også

Bente og Stig byttede kød ud med fisk i 4 uger: Sådan gik det med deres helbred

- Det er kun naturligt som en mor, at hvis du føler dig så godt tilpas, så vil du have det samme skal ske for sin lille pige, forklarer Rhiannon Griffin til Metro.

Til morgenmad får mor og datter en grøn smoothie med spinat, daler, banana og chia frø, mens frokostmenuen står på papaya, og aftensmaden udgør salat med forskellige slags grøn salat, spinat, agurk, courgette og en dressing, der er blandet af mango, rød peber, tomater, selleri, frisk oregano og basilikum. Senere på aftenen er der mulighed for rå nødder eller frø.

Rhiannon Griffin er ikke i tvivl om, at hendes datter er begejstret for at spise rå frugter og grøntsager dagen lang, selvom hendes venner ikke altid spiser det samme.   

Læs også

Vægten steg og steg efter ung mor havde født: Så fjernede hun én ting fra sin kost

- Jeg elsker, at hun bliver så spændt, når hun får frugt og grønt. Jeg vil gerne give hende den bedst mulige start på livet, så jeg ved at hun respekterer og elsker sin krop, det er en fantastisk ting at se, siger veganer-moren, der tidligere har lidt at bulimi.

Ifølge moren er der stribevis af fordele ved at spise, som de gør - udover at man holder vægten nede.

- Vi er begge så glade og har masser af energi. Molly sover rigtig godt modsat mange andre børn, og jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har været syge, siger Rhiannon Griffin, der forsikrer, at hun ville ændre sin datters kost, hvis hun så tegn på fejlernæring eller mistrivsel.

Rhiannon Griffin har gennemgået lidt af en forvandling, siden hun ændrede sin kost. Foto: Facebook.

I de fleste lande anbefaler sundhedsmyndighederne, at børn spiser varieret og sundt for at kunne vokse og have energi til at bevæge sig. Derfor fraråder mange sundhedsplejersker, at babyer og børn vokser op som vegetarer eller veganere.

Siden Rhiannon Griffin fik øjnene op for livsstilen for halvandet år siden, har hendes krop ændret sig en del, hvilket hun blogger og laver videoer om på sociale medier. Hun har både tabt sig og fået en mere opstrammet krop. 

Se en af hendes videoer her:

11 Months Raw Vegan Transformation How to pick the best fruit in England!

 

 

Dagens Gossip