Vild statistik: Så mange danske mænd og kvinder er deres nuværende partner utro

Foto: Shutterstock.com

Overraskende mange danske mænd og kvinder har været deres nuværende partner utro. Det viser en ny stor undersøgelse foretaget blandt danskere.

En rapport for en største sex-undersøgelsen blandt danskere er netop blevet frigivet. Det er en befolkningsundersøgelse, hvor hele 62.000 danskere har deltaget, og projektet har fået navnet SEXUS.

Rapporten viser tal fra de deltagende danskers sexliv og sexvaner. Dette inkluderer også utroskab, hvor det særligt er de tal, der har vakt størst opsigt i den nye rapport.

De fleste danskere er ganske vel klar over, at der sker masser af utroskab blandt mænd og kvinder i Danmark, men de var nok ikke klar over, hvor mange der var deres nuværende partnere utro.

Ifølge rapporten så viser den, at 23 % af de danske mænd, har været deres nuværende partner utro mindst en gang, mens tallet er noget mindre hos kvinderne.

Læs også

Ung pige rystet over indpakningen: Kan du se, hvad hun har købt?

Her har ‘blot’ 14 % svaret, at de har været deres nuværende partner utro.

“For mig at se er tallene faktisk vældig store, både for mænd og kvinder. Der er en stor utroskabsforekomst i landet,” fortæller Morten Frisch, der er overlæge og projektleder på Statens Seruminstitut og en af forskerne bag undersøgelsen.

Utro par vælger at isolere sig

Utroskab er blandt de årsager, der får flest parforhold til at gå i stykker. Der hænder dog også, at der er par, der vælger at blive sammen, efter at utroskab har fundet sted, men det kan være rigtig svært at håndtere.

TV2 har talt med en sexolog og parterapeut, der fortæller, at mange par isolerer sig efter utroskab, fordi der er noget tabubelagt over det, og fordi man ikke ønsker at fortælle det til andre.

“Hvis man oplevede andre smerter i sit liv, såsom voldsom sygdom eller dødsfald, så ville man jo række hånden ud til sine nærmeste for støtte, men det kan man ikke altid her. Så det opleves meget, meget isoleret og ensomt,” fortæller Maj Wismann ifølge TV2.

Har du nogensinde været din partner utro. Hvis ja, hvorfor gjorde du det?

Læs også

8 ting du omgående skal stoppe med på Facebook

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip