Coop med markant ændring i populær madvare: Stor reducering

Skrevet af Nicolai Haugsted

2 uger siden

|

30/05/2024
Mad og drikke
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra uge 34 kan du spotte ændringen, næste gang du tjekker varer i fryseboksen.

Dagens topnyheder

Forbrugerne skal snart vænne sig til et nyt udseende på indpakningen af hakkekød i Coops butikker.

Fra uge 34 skifter Coop nemlig kødbakker ud med såkaldt ”flowpack”-emballage.

Det er en sammensvejset, tynd plastpose, som forbrugeren måske kender fra svenske supermarkeder. I Danmark bliver Coop først til at indføre flowpack.

Det skriver Coop Danmark A/S i en pressemeddelelse.

Sparer 169 ton plast om året

Der er 70 procent mindre plast i flowpack-indpakning sammenlignet med den traditionelle kødbakke. Så med skiftet fjerner Coop 169 ton plast om året i reduceret emballage. Thomas Roland, chef for kvalitet og ansvarlighed i Coop, siger:

”Skiftet til flowpack reducerer vores samlede mængde af plastemballage betragteligt. Det glæder jeg mig over. Jeg håber, at forbrugerne vil tage godt imod de nye poser, og at de hurtigt vænner sig til, at så tynd en pose faktisk er lige så god til at beskytte varen, som de gamle bakker.”

Emballagen er både lettere og mere sorteringsvenlig, da den fylder mindre i skraldespanden, forklarer Thomas Roland.

Den nye indpakning kommer i alle Coops butikker, det vil sige Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen og 365discount. I uge 34 bliver hakket oksekød i flowpack introduceret, og i uge 37 lander hakket kalv/gris i køledisken.  

Over 90% af det hakkede kød, Coop sælger, vil blive pakket i de nye flowpack-poser. Kun hakket kylling, hakkekød fra Irma, Bornholmergris og Poppelgris vil forsat komme i de traditionelle kødbakker.

Flowpacks er fremstillet af plast, som er let at genanvende.