Genialt trick hitter verden over: Derfor skal du stikke to gafler i løget

Skrevet af Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

18/04/2024
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Når du ser hvorfor, vil du gøre det samme.

Dagens topnyheder

Det er alment kendt, at løg udgør en grundsten i mange køkkener verden over, anvendt i alt fra salater til simreretter. Men for mange hjemmekokke kan forberedelsen af løg ofte være en kilde til frustration - det glatte ydre kan gøre det vanskeligt at håndtere, og hakken af løgene kan synes uendelig, især når større mængder er involveret.

Og så er tårerne, der kan medfølge, slet ikke nævnt.

Men nu ser det ud til, at der er en ny metode på blokken, der lover at gøre livet i køkkenet lettere.

Et nyttigt trick, som er begyndt at vinde indpas, involverer brugen af gafler som hjælpemidler til at holde løget på plads, mens det skæres. Denne metode er blevet delt på WebspoonWorld’s YouTube-kanal og foreslår, at man simpelthen stikker to gafler ind i løget og benytter mellemrummene mellem gaflens tænder som vejledning for kniven.

Knebbet med gaflerne kan virke simpelt, men det gør en verden til forskel. Det holder løget fast, så du kan skære det hurtigt og jævnt uden besvær.

Ved at anvende denne teknik kan man nemt opnå perfekt hakket løg på kort tid. Det kræver bare et par enkle trin: skær løget i halve, anbring gaflerne, og hak løget ved at følge gaflernes guide. Resultatet er angiveligt et jævnt hakket løg, klar til enhver ret, med minimal risiko for at løget glider eller falder på køkkengulvet.

Så næste gang du står i køkkenet og døjer med det glatte løg, kan dette simple, men effektive, trick med to gafler være løsningen på dine problemer. Det er værd at prøve af, hvis du ønsker at spare tid og undgå frustrationer under madlavningen.