Laks smager meget bedre og 'smelter i munden' med én tilføjet ingrediens

Nicolai Busekist

1 dag siden

|

04/06/2025
Mad og drikke
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne ene ingrediens vil løfte din laks til et helt nyt niveau - og det er endda nemt for dig at tilføje den til retten.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Hvis du nogensinde har tilberedt laks og undret dig over, hvordan du kan tage den fra god til uforglemmelig, har en ekspert afsløret den ene ingrediens, der vil få den til at 'smelte i munden'.

"Én enkelt ingrediens, og laksen vil smelte i munden," udbryder eksperten i en nylig video fra Appetizing TV, som er blevet delt flittigt på sociale medier og har fået over 1,3 millioner visninger på Facebook. Ved blot at tilsætte smør får laksefileten en rig, lækker smag og en utrolig mørhed.

Smørret dækker laksen og holder på fugten, hvilket giver den en luksuriøs, saftig og smeltende konsistens. Opskriften går ud på at krydre 800 gram laks med salt og sort peber og smelte omkring 200 gram smør i mikroovnen, indtil det er blødt, og derefter pensle det generøst over fisken.

Skær fileten i store stykker, og steg dem ved middel varme i cirka otte minutter. Vend dem halvvejs, så begge sider bliver gyldne og sprøde.

I den samme pande tilsættes et skåret løg, som steges indtil det bliver blødt. Rør derefter tre revne fed hvidløg i, efterfulgt af 250 gram skiveskårne champignoner og en rød peberfrugt, skåret i tynde strimler.

Når grøntsagerne begynder at blive bløde, skal du krydre dem let og dernæst tilsætte 120 gram spinat og lidt madlavningsfløde. Rør rundt, indtil saucen bliver rig og cremet.

Læg de stegte laksestykker tilbage i panden og placer dem forsigtigt i saucen. Top med citronskiver, læg låg på, og lad det simre i 15 minutter, så smagene kan fordele sig.

Når smør opvarmes ved middel varme, begynder mælkeproteinerne at brune, hvilket giver laksen en gylden, sprød overflade med en let nøddeagtig aroma. Smør tilføjer en rig, let nøddeagtig smag, når det brunes, og det passer perfekt til laksens naturlige sødme.

Når det kombineres med fløde, hvidløg, citron og sauterede grøntsager, bindes hele retten sammen og giver en silkeblød, harmonisk afslutning. Som tilbehør kan du koge kartofler, indtil de er møre, og derefter mose dem med smør, lun mælk, salt og peber efter smag.

Det kan lyde som lidt af en omgang, men når du først giver dig i kast med det, opdager du, at det er ganske nemt at have med at gøre.

Har du lyst til at lave et lækkert måltid i aften, er denne lakseret derfor et godt bud. Den er nem at lave, smager himmelsk og hjælper dig med at skrue lidt op for dit indtag af fisk, hvilket naturligvis også er meget vigtigt.

Ads by MGDK