Dansk kendis idømt stor millionbøde

Foto: Shutterstock

Sø- og handelsretten har i dag afsagt dom i en sag, som efter flere års stridighed nu har nået sin ende. Dermed kan Christian Bitz se frem til at skulle finde en klækkelig sum frem fra bankbogen.

Januar slutter trist for ernæringseksperten Christian Bitz, som i dag har fået et betalingskrav af de helt store.

Bitz og grossistfirmaet F&H skal således til sammen finde omkring 6,4 millioner kroner i en spektakulær erstatningssag, som omhandler kopiering af keramiske proodukter.

Læs også

Salma Hayek stjæler alt opmærksomheden: Tropper op til filmpremiere i gennemsigtig kjole

Bitz, som i sin tid blev et kendt ansigt via ‘Go’ Morgen Danmark’, har haft stor succes med at sælge spisestel i navnet Bitz.

De keramiske stel er karakteriseret ved at have små prikker rundt omkring og det er netop disse prikker, som danner grundlag for erstatningen. 

Keramikeren Kasper Heie Würtz mener, at Bitz har kopieret hans design fuldstændig, hvorfor han havde stævnet Bitz og grossistfirmaet for 40 millioner kroner.

Sø- og Handelsretten har nu afgjort, at fire keramiske 'Bitz'-produkter har krænket keramikerens ophavsret.

Derfor skal der altså betales de 6,4 millioner kroner. Det er et noget lavere beløb end Würtz’ oprindelige ønske, men dog stadig en anselig sum.

Beløbene fordeler sig således:

  • F & H A/S skal betale 5.000.000 kr. til Kasper Heie Würtz med procesrente af 2.000.000 kr. fra den 13. oktober 2016 og af 3.000.000 kr. fra den 26. juli 2022.

  • Christian Bitz skal betale 1.000.000 kr. til Kasper Heie Würtz med procesrente fra den 26. juli 2022.

  • Bitz A/S skal betale 400.000 kr. til Kasper Heie Würtz med procesrente fra den 26. juli 2022.

  • F & H A/S og Christian Bitz skal betale sagsomkostninger til Kasper Heie Würtz med 1.644.600 kr.

  • Bitz A/S skal betale 59.500 kr. i sagsomkostninger til Kasper Heie Würtz.

Kasper Heie Würtz var også blevet stævnet i sagen for udtalelser, der har skadet Christian Bitz' forretning. Han er dog blevet frifundet.

- Retten finder, at det ikke er godtgjort, at de ytringer, Würtz har fremsat om sagen, herunder i DR Kontant, har været egnet til at krænke F&H, Christian Bitz’ eller Bitz A/S’ ære set i lyset af sagen i øvrigt, skriver retten ifølge DR.

Læs også

Jørgen Leth bevæget: Har aldrig oplevet noget lignende

 

Dagens Gossip