Første gang i fem år: Endelig kan dronning Margrethe opleve det igen

Foto: Shutterstock

Dronning Margrethe kan inden længe fejre fødselsdag, og her vil hun kunne gøre noget helt særligt for første gang i fem år.

Dronning Margrethe har flere gange døjet med rygproblemer. For en måneds tid siden blev hun derfor opereret på Rigshospitalet, hvilket var en omfattende en af slagsen.

Det forløb dog efter planen. Lige nu kæmper Dronning Margrethe for at blive klar til en stor begivenhed, som snart finder sted.

Læs også

Smart trick: Sådan har du aldrig set en pastadej blive lavet før

Og som det ser ud lige nu, så ventes dronningen at vinde over tiden.

Kongehuset oplyser på sin hjemmeside, at dronning Margrethe vil træde ud på balkonen på Christian IX’s Palæ på Amalienborg for at lade sig fejre i anledning af hendes 83-års fødselsdag søndag den 16. april.

Dronningen og den kongelige familie træder ud på Amalienborg-balkonen klokken 12.00, hvor de vil vinke til alle nede på pladsen.

Selvom denne begivenhed har fundet sted mange gange i løbet af de 50 år, som dronning Margrethe har ledet landet, så er det i år en helt særlig en af slagsen.

Det er nemlig fem år siden, at dronningen på sin fødselsdag er blevet fejret fra balkonen på Amalienborg. 

“Det er fem år siden, at Dronningen sidst lod sig fejre fra Amalienborgs balkon. På sin fødselsdag i 2019 og 2022 opholdt Dronningen sig på Marselisborg Slot i Aarhus, og under coronapandemien i henholdsvis 2020 og 2021 fejrede Dronningen fødselsdagen privat på grund af forsamlingsrestriktioner,” skriver Kongehuset blandt andet. 

Søndag den 16. april vil foruden dronningens 83 års fødseldag også blive dagen, hvor hun igen vil genoptage sine officielle pligter som regent efter rygoperationen i februar.

Læs også

Stig Rossen stopper: Det nytter ikke noget

 

.

Dagens Gossip