Johannes Møllehave er død

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Den kendte forfatter er død.

Johannes Møllehave der er kendt og elsket af mange, er død i en alder af 84 år.

Læs også

Søren Østergaard deler trist nyhed: “Jeg er meget ked af”

Det skriver flere medier, herunder Politiken. 

Den 84-årige forfatter afgik ved døden efter længere tids sygdom. I tiden op til sin død boede han på plejehjemmet Ingeborggården på Frederiksberg. 

Ifølge Ekstra Bladet flyttede Johannes Møllehaves søn ind på plejehjemmet på Frederiksberg i den sidste tid, for at være sammen med sin far. 

Johanne Møllehave afgik ved døden mandag morgen. Ved sin side havde han sin søn Tomas, som fortæller til TV 2, at de to havde haft en oplevelsesrig søndag sammen. 

"Vi var i Marmorkirken så sent som i går. Han har haft et smukt, levet liv, siger han. Faktisk havde han omskrevet sin gamle ven Benny Andersen til 'døden er ikke det værste, man har'," siger Tomas Møllehave til TV 2

Johanes Møllehave har kunne skrive mange titler på CV'et. Han var både præst, forfatter, foredragsholder og meget mere. I 2017 flyttede han ind på plejehjemmet, hvilket var en beslutning, han til en start var glad for. Under coronanedlukningen var det dog ikke helt så sjov en oplevelse. 

Sønnen Tomas Møllehave fortalte dengang til Ekstra Bladet, at hans far 'følte sig som en burhøne'. Årsagen til dette var, at han hverken kunne komme ud eller modtage besøg. Ifølge Tomas Møllehave havde hans far svært ved at forstå dette. 

I sin sidste tid var Johannes Møllehave indlagt flere gange. Han blev blandt andet ramt af forskellige infektioner i lungerne og blæren, hvilket har været årsagerne til indlæggelserne. 

De fleste kender Johannes Møllehave for en imponerende karriere som forfatter og foredragsholder. Som angivet, er det dog ikke de eneste titler, han har kunne tilføjet til sit CV. Han var nemlig også præst.

Læs også

Lasse Rimmer og Line Hoffmeyer: Sover ikke i samme seng

Frem til 2001 var han gift med Herdis Møllehave, hvor hun gik bort i en alder af 64 år. Det har flere gange været rapporteret i medierne, at de to havde et åbent forhold, skriver Ekstra Bladet. Sammen fik de tre børn. De fik hhv. Tomas, Anne Kathrine og Mikkel Andreas Møllehave.