Puk Elgård åbner op: Jeg har taget det for givet

Skrevet af Nicolai Busekist

22/05/2021
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Den 53-årige Puk Elgård åbner op og fortæller i et nyt interview, at hun føler, at hun har taget den vilde natur forgivet.

Mest læste i dag

Siden hun var barn, har Puk Elgård søgt ud i naturen. Det er sandsynligvis med afsæt i dette, at tv-værten har accepteret at være vært på TV 2-programmet 'Danmark redder jord'.

I et interview med BILLED-BLADET fortæller Puk Elgård, at hun er vokset op på landet i en by, der hedder Elbæk, som ligger ved Horsens fjord. 

Hun fortæller også, at hun ikke er blevet tvunget ud i naturen, for at gå ture med sine forældre. Derimod var det hende selv, der fandt ud i naturen, hvilket hun gjorde, når hun havde brug for at finde ro. 

"Der var hav og marker, og jeg brugte mange timer alene, hvor jeg vendte sten, og kiggede på de dyr der kravlede frem," siger hun til BILLED-BLADET

Selv på de tidspunkter, hvor hun har boet i byen, har det været vigtigt for hende at søge mod naturen. Har det ikke været muligt, har hun forsøgt at finde et træ, hvor hun har haft mulighed for at sidde lidt under. 

I dag bor hun dog ikke i byen. Derimod har hun besluttet sig for at flytte ud i Hareskoven, hvor hun er omgivet af en masse natur. 

"Som voksen er det gået op for mig, at jeg har taget naturen for givet. Det går ikke længere. Vi har i dag kun to procent vild natur i Danmark," siger hun i interviewet. 

Til trods for, at hun er flyttet ud i Hareskoven, har Puk Elgård dog ikke helt sluppet byen. Hun synes nemlig, at det er en dejlig kontrast, at hun til dagligt er omgivet af natur, mens hun på en fridag tager ind til byen. 

Den 23. maj skal Puk Elgård være vært på TV 2’s store indsamlingsprogram 'Danmark redder jord'. Her får hun selskab af Mikkel Kryger, som hun også har været vært sammen med i et andet TV 2-program, der handlede om at redde træer.

I et nye indsamlingsprogram vil der blive samlet ind til Den danske Naturfond, som bruger de indsamlede midler til at købe jord, hvor naturen kan være vild.