Stephen King afslører: Én film var for uhyggelig for mig

Foto: Shutterstock.com

Den legendariske horror-forfatter Stephen King, har afsløret at en film, var for uhyggelig selv for ham.

Hvis man er til gys og gru, kender man uden tvivl godt Stephen King. Den 73-årige forfatter har gennem tiden skrevet nogle af de mest berømte horror-bøger, og manuskripter til film i samme genre, og er blevet belønnet for sit arbejde med et utal af priser.

Når man gennem så lang og glorværdig en karriere, har produceret så mange øjeblikket der har fået det til at løbe koldt ned af ryggen på millioner af læsere eller seere, skulle man umiddelbart tro, at der ikke var noget der efterhånden kunne skræmme den erfarne forfatter - dette er dog ikke tilfældet.

Læs også

Kvinde fik ubehagelig overraskelse da hun købte kalkunlår

Ifølge Unilad har Stephen King, manden bag The Shining , It og Pet Sematary for nyligt afsløret, at der var en bestemt film, selv han ikke kunne se til ende.

King optrådte for nylig på instruktør og skuespiller Eli Roths History of Horror TV-serier, hvor han diskuterede sin kærlighed til genren og nogle af de film, der har haft den største indflydelse på ham som forfatter.

Han afslørede overfor showet, at han ikke kunne komme igennem det første gang, han så The Blair Witch Project:

'Første gang jeg så The Blair Witch Project, var jeg på hospitalet og blev dopet op,' - sagde King og fortsatte: 

“Min søn havde et VHS-bånd af filmen med, og han sagde:' Du skal se dette '. Halvvejs igennem sagde jeg: 'Sluk for det er for freaky,”

King, der er globalt anerkendt som en af ​​verdens mest ikoniske personer indenfor genren horror, sagde, at filmen siden er blevet en af ​​hans favoritter og har tidligere erkendt, at den har været en stor inspiration for nogle af hans nyere arbejde.

I en 2010-udgave af sin bog ‘Danse Macabre’ skrev King:

“Én ting ved Blair Witch: den forbandede ting ser ægte ud. En anden ting ved Blair Witch: den forbandede ting føles ægte.

Og fordi den gør det, er det som det værste mareridt, du nogensinde har haft, det, du vågnede af gispende og grædende af lettelse, fordi du troede, du blev begravet i live, og det viste sig, at katten sprang op på din seng og sov på brystet,”

King var næppe den eneste person i verden, der fandt The Blair Witch Project for meget at fuldføre i første omgang, da den udkom i biografer i 1999. 

Optagelsesteknikken "fundne optagelser" var så overbevisende, at den førte til diskussioner om, hvorvidt den faktisk var reel , og der var endda rapporter om, at publikum fik det dårligt, mens de så den i biografen.

Læs også

Ny undersøgelse afslører: Den positive side af Covid-19

1999 er efterhånden længe siden, og meget er sket. Særligt inden for teknologi, og var filmen udkommet i sin daværende udgave i dag, er det langt fra garanteret at den havde opnået samme kultstatus som i 1999.

Ikke desto mindre, hvis du er fan af horror-genren, og af den ene eller anden grund ikke skulle have oplevet The Blair Witch Project, findes der vel nærmest ikke en bedre opfordring, end fra en af genrens største legender?