1,3 millioner danskere får penge tilbage - og det er ikke fra Skat

Skrevet af Nicolai Haugsted

10/04/2024
Foto: Shutterstock
1,7 milliarder ryger retur til disse danskere.

Dagens topnyheder

På baggrund af et exceptionelt år har PFA besluttet at forære 1,7 milliarder kroner tilbage til de 1,3 millioner kunder i folden.

Nyheden blev delt i en pressemeddelelse fra pensionsselskabet, som B.T. og Euroinvestor har modtaget.

Ole Krogh Petersen, den administrerende direktør hos PFA, udtrykker en dyb forpligtelse over for kundebasen.

“Vi er til for vores kunder, og alt hvad vi gør, kommer vores kunder til gode. Jeg er stolt af det stærke og robuste kundefællesskab, som vi i PFA har med vores 1,3 mio. kunder. Et fællesskab, der betyder, at vi endnu engang kan sende 1,7 mia. kr. tilbage til vores kunder,” siger han.

Udbetalingen repræsenterer en del af selskabets unikke tilgang til kundeejerskab, hvor overskud deles med kunderne, og indsættes direkte på deres pensionsdepoter. Historien om denne praksis strækker sig over 20 år, hvor PFA's kunder har nydt godt af en samlet overskudsdeling på 26 milliarder kroner.

For at gøre det endnu mere fordelagtigt for kunderne at være en del af PFA's fællesskab, vil fremtidens KundeKapital nu blive forhøjet til 10 procent, op fra de tidligere 8 procent. Dette skridt er tegn på PFA's løbende stræben efter at tilbyde værdi og attraktive vilkår for sine kunder.

Ole Krogh Petersen kommenterer yderligere på forbedringen: ved at hæve den forventede forrentning af KundeKapital, positionerer PFA sig som en endnu stærkere aktør på markedet, især når denne forrentning sammenlignes med traditionelle investeringsporteføljer.

PFA forvalter over 600 milliarder kroner.