10 års modtagere af Cavlingprisen

admin

|

10/01/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

2013: Jeppe Gaardboe, Frederik Brun Madsen, Søren Kristensen, Michael Klint og Steen Jensen, DR, for i en dokumentarserie at have afsløret, at skatterådgivere i veletablerede banker og virksomheders har vejledning ulovligt om brug af skattely.

2012: Asbjørn With, Nordjyske Medier, for i over 130 artikler at have kulegravet Rebild Kommunes svigt i sager om sexmisbrug, tvangsfjernelser og hjælp til handicappede.

2011: Ulrik Dahlin, Anton Geist, Information, for journalisternes mere end 100 artikler, hvori de har påvist, hvordan op mod 500 unge statsløse systematisk fik frataget deres ret til dansk statsborgerskab i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

2010: Lars Nørgaard Pedersen, Asger Westh og fotograf Stine Larsen, Jyllands-Posten, for featureserien "Hjem fra krigen", der er et tankevækkende indblik i fysisk og psykisk lemlæstede soldaters tilværelse, efter at de er vendt hjem fra krig.

2009: Jesper Tynell, DR, for i radioprogrammet Orientering på P1 at dokumentere, hvordan tidligere beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) og hans ministerium brød loven, bestilte misvisende tal, slettede belastende dokumenter og vildledte Folketinget.

2008: Morten Frich, Morten Crone og Jesper Woldenhof samt fotojournalist Erik Refner, Berlingske Tidende

2007: Journalist Peter Øvig Knudsen for hans bøger om Blekingegadebanden.

2006: Olav Hergel og fotojournalist Miriam Dalsgaard, Politiken, for deres artikelserie fra asylcentret Kongelunden ved København om de forhold, som flygtninge - og især deres børn - lever under.

2005: Christian Andersen og Michael Klint, DR, deres DR-dokumentar "Hævet over mistanke", som understreger vigtigheden af undersøgende og samfundsrelevant journalistik i en tid, hvor flygtige og let fordøjelige udsendelser præger en stor del af sendefladerne på dansk tv.

2004: Miki Mistrati og Thomas Stokholm, Bastard Film, samt Jeppe Facius og Anders-Peter Mathiasen, Ekstra Bladet, for deres indslag i TV2 og artikler i Ekstra Bladet i den såkaldte Dan Lynge-sag.

Kilde: Dansk Journalistforbund

/ritzau/