10 genveje til et bedre humør

Hvis du synes dagen er lidt grå og trist, eller livet bare mangler lidt medvind, så er her ti gode råd til hvordan du pepper humøæret op.

For det handler i høj grad om at påvirke de rette stoffer i kroppen og hjernen, og her er ti gode genveje:

1. Dyrk mere motion

Jo hårdere og mere iltslugende træning du dyrker, jo kraftigere bliver endorfinrusen. Men al motion fremkalder behagelighedsfølelser i kroppen, så du skal bare holde dig i gang i mere end en halv time, for det er først der, rusen starter.

2. Lyt til godt musik

God musik danner endorfiner, som får dig til at slappe af. Klassisk og instrumental musik er, ifølge studier, ofte det bedste valg. Men allervigtigst er det selvfølgelig, at du kan lide den musik, du lytter til.

3. Spis noget krydret mad

Stærke krydderier får din hjerne til at udskille endorfiner. Forklaringen beror på snyd! Den kraftige stimulation af smagsløgene fupper nemlig hjernen til at tro, at munden er ramt af en alvorlig smertefuld sygdom og derfor har brug for masser af endorfiner til at dæmpe ondet.

4. Kom ud i solen

Solstråler på huden føles dejligt, og en del af forklaringen er, at selv mild irritation og påvirkning af huden trykker på endorfinknappen efter en halv times tid.

5. Få en rigtig god nattesøvn

At sove tungt og tilpas vil gøre dig mere lykkelig, når du igen slår øjnene op. Produktionen af endorfin og melatonin stiger nemlig, når vi sover.

6. Dyrk det gode grin

Latter og humoristisk sans mindsker stress og virker aldeles forløsende, hvis man er anspændt. Ikke alene psykisk, men også fysisk. Tit finder man efter et godt grin det overskud eller den idé, der skal til for at komme ud af en fastlåst situation.

7. Fæld en tåre

Somme tider er der ikke så langt fra latter til gråd. Når du græder af glæde, flyder endorfinerne ud i hjernen i takt med tårerne og giver dig glædesfølelse.

8. Dyrk dejlig sex

Det undrer selvfølgelig ikke, at god sex og heftige orgasmer udløser en hel bølge af velværestoffer i hjernen, herunder endorfiner.

9. Spis god, mørk chokolade

En bid kvalitetschokolade kan fremkalde en kortvarig lykkerus i hjernen. Vælg den mørke chokolade, for så sænker du samtidig blodtrykket.

10. Skub til dine grænser

At overskride sine grænser, eksempelvis med et faldskærmsudspring eller den første maraton, opfattes af hjernen som en potentiel trussel, som kræver akut endorfinbeskyttelse.

Du kan læse mere om hvordan du kommer i bedre humør på iform.dk

Verdens sundeste bær er fundet!

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip