1000-kronesedlen var kun begyndelsen: Nu hjemkalder Nationalbanken også disse sedler

Emil Martesen

3 uger siden

|

17/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu hjemkalder Nationalbanken også disse sedler.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen siden Nationalbanken annoncerede, at 1.000-kronesedlen skulle udfases og miste sin gyldighed ved udgangen af maj i 2025.

Den store beslutning betyder, at borgere har omkring et år til at benytte eller indsætte disse sedler, før de ikke længere kan anvendes som betalingsmiddel.

Vestjysk Bank har gjort det nemt for kunder at indsætte deres 1.000-kronesedler ved at tilbyde gebyrfri indbetaling via KONTANTEN-pengeautomaterne.

Disse pengeautomater er tilgængelige ved de fleste filialer samt i flere større byer rundt om i Danmark, hvilket sikrer nem adgang for alle bankens kunder.

Det skriver Vestjysk Bank.

Der er dog én ting, du bør være opmærksom på. Ved indbetaling af kontanter skal det angives, hvor pengene stammer fra.

Det skal sikre, at indbetalingerne foregår på lovlig vis og er i tråd med bankens sikkerhedsprocedurer.

Indtil 31. maj 2025 kan 1.000-kronesedler stadig bruges til betaling i butikker, så der er ingen umiddelbar hast med at slippe af med dem.

Dog er det tilrådeligt at begynde at planlægge deres indbetaling eller forbrug i god tid for at undgå eventuelle komplikationer tættere på deadline.

Udover udfasningen af 1.000-kronesedlen har Nationalbanken også besluttet at hjemkalde samtlige seddelserier, der blev udstedt før 2009.

Det særlige tiltag er en del af en bredere strategi for at modernisere landets valuta og sikre, at alle sedler i omløb opfylder de nyeste sikkerhedsstandarder.

Denne udfasning og hjemkaldelse markerer en betydelig ændring i den danske kontantbeholdning, og borgere samt virksomheder opfordres til at tage de nødvendige skridt for at tilpasse sig disse ændringer inden den fastsatte frist.