13 undslap flystyrt ved hurtige tandemspring

13 personer havde heldet med sig, da et mindre fly styrtede ned under en flyvning med faldskærmsudspringere - eller Skydivers - i New Zealand.

Om bord i flyet var piloten og seks oplevelseshungrende turister sammen med seks faldskærmsudspringere, der skulle udføre tandemspring med turisterne.

Piloten er blevet berømmet for at have handlet hurtigt, da flyet fik motorproblemer. Han gav ordre til, at alle ombordværende skulle springe ud, selv om flyet var langt under den anbefalede højde for tandemspring.

- Jeg kan ikke rose piloten nok. Han blev tvunget til at håndtere det, som er pilotens værste mareridt: et motorhavari. Han sagde til alle, at de skulle se at komme ud, hvorefter han selv fulgte efter, siger Roy Clements, som er med i ledelsen af foretagendet Skydive Taupo.

Flyet styrtede ned i en sø, da alle var sprunget ud.

En del af faldskærmsudspringerne landede også i en sø, mens andre landede på landjorden. Ingen kom noget til.

Tandemspring skal normalt udføres fra omkring 3000 meters højde, men flyet fik problemer, da det knap nok var nået op i 600 meters højde.

- 600 meter er langt lavere, end vi ønsker at være, når det gælder tandemspring, pointerer Roy.

Et øjenvidne siger til New Zealand Herald, at han hørte et knald fra motoren, og at alle de ombordværende kort efter kastede sig ud. Alle faldskærme åbnede sig trods den lave højde.

- Der var ikke mere en 15 sekunder mellem braget fra motoren og udspringene fra flyet, siger Rowan Eves, som siger, at piloten sprang som sidste mand - sekundet før flyet vendte næsen nedad og styrtede direkte i en sø.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip