16-årig fængslet: Holdt offer fanget og krævede løsepenge

Skrevet af Mathias Busekist

26 uger siden

|

12/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Offeret blev udsat for vold og truet med blandt andet en kølle og med knojern.

Dagens topnyheder

Sigtelsen, som omfatter at have krævet 3000 kroner fra familien til et mandligt offer, som fredag aften blev blev frihedsberøvet og udsat for vold i en lejlighed i Københavns Nordvestkvarter, har nu været for læst op i Dommervagten i Københavns Byret.

Her blev en blot 16-årig dreng fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev idømt varetægtsfængslet, idet der angiveligt er medgerningsmænd på fri fod.

Inden at dørene blev lukket, bekræftede den 16-årige ifølge Ritzau, at han blev arresteret aftenen inden lidt efter klokken 20, hvorefter specialanklager Helle Egelund Christensen læste sigtelserne for de fremmødte.

Heraf fremgår det, at offeret skal være blevet holdt frihedsberøvet i lejligheden udsat for vold og truet med blandt andet en kølle og med knojern.

Derudover fik offeret sprøjtet citronsaft i øjnene, mens han videre skulle være blevet presset til at kysse gerningsmændenes fødder.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har henført sagen under straffelovens groveste bestemmelse om frihedsberøvelse.

Hvor strafferammen i sager om frihedsberøvelse normalt er fængsel i op til fire år, så er den betydeligt højere, når man bevæger sig ind i den skærpende bestemmelse under stykke 2. Her er strafferammen fængsel indtil 12 år.

Dommeren meddelte efter retsmødet, at hun havde besluttet at varetægtsfængsle den 16-årige i foreløbig 22 dage. På grund af hans unge alder skal varetægtsfængslingen foregå på en sikret institution frem for et arresthus.

I kølvandet på retsmødet har advokat Niels Anker Rasmussen bekræftet, at hans klient nægter sig skyldig.