17-årige Anny med opråb til bilister

Foto: Facebook / Fredrik Sandberg / TT

Man oplever i øjeblikket, at antallet af uheld er steget markant, hvilket har fået 17-årige Anny til at komme med et opråb.

Man ser flere og flere uheld, hvor bilister kolliderer med A-traktorer. Rödeby er ingen undtagelse, hvilket 17-årige Anny Westlund har fået nok af, hvorfor hun nu kommer med et opråb. 

Hun forsøger med sit opslag på Facebook at brøle for alle uopmærksomme medtrafikanter.

Læs også

Mor møder kritik: Inviterer hele sønnens klasse til fødselsdagsfest på nær én

"Jeg beder til, at du, som et voksent menneske, vil lægge din telefon, når du kører bil og holde øjnene på vejen!," skriver hun i opslaget. 

Annys opslag er blevet modtaget med såvel ris som ros, herunder fra dem, som mener, at uheldene ikke udelukkene skyldes bilister, som har sit blik fast fikseret mod telefonen i stedet for vejen. 

De påpeger blandt andet, at en vejstrækning som har været lokationen for to ulykker, er med til øge risikoen for uheld, da hastighedsgrænsen stiger fra 40 km/t til 100 km/t. 

Man har da også set markant flere A-traktorer de seneste år, herunder unge mennesker, som vælger disse køretøjer som sit foretrukne transportmiddel. 

Vil se forbud

Men i takt med, at man ser flere og flere af dem, ser man også flere og flere uheld. 

Skåne Politi mener, at man burde udstede forbud mod køretøjet.

"I betragtning af resultatet og den manipulation, vi kan oplyse, vil jeg gerne se et forbud mod køretøjstypen," siger han til Dagens Nyheter, hvorefter han tilføjer:

"Vi er nødt til at tage fat i det her nu, for ellers vil det afspore helt."

Politiet er dog ikke ene om at være bekymret, da Anny Westlund er i samme båd, hvilket også kommer til udtryk i hendes opslag på Facebook, hvor hun udtrykker sin vrede og frustration over, at uheldene sker igen og igen.

"En anden gang samme sted skulle ikke engang skulle ske? Det ville ikke engang ske første gang. At blive ramt bagfra i fuld fart er nok det sidste, du vil have, både som bilist og a-traktorfører. Jeg beder dig virkelig voksne om at lægge din mobiltelefon, mens du kører og HOLDE ØJNE PÅ VEJEN! Det er virkelig ikke i orden, at voksne ikke har lært, hvordan de skal opføre sig i trafikken! ," skriver hun i opslaget og tilføjer: 

"Vi vil virkelig ikke have flere unge eller andre i en ambulance på vej til hospitalet, fordi nogen ikke har haft tilsyn. Det kan være dig eller en anden, du holder af næste gang, så tag det roligt i trafikken. Du skal ikke stresse, tænk, at det kan handle om liv eller død!"

Læs også

Mand takker nej til flere dates: Danielle modtager meget ærligt svar

 

Dagens Gossip