2-årig pige indlagt efter at have spist Kinderæg

Skrevet af Nicolai Busekist

08/04/2022
Foto: Shutterstock - Daniel Derajinski/Abaca/Ritzau Scanpix
Foto: Shutterstock - Daniel Derajinski/Abaca/Ritzau Scanpix
En blot toårig pige er blevet indlagt, efter at have spist et Kinderæg.

Dagens topnyheder

En toårig pige er blevet indlagt, efter at have spist et Kinderæg, der menes at have haft et indhold af salmonella.

Mere end 100 personer verden over er blevet syge af salmonellaforgiftning, fordi de har spist chokolade fra Kinder. Det har medført, at der er blevet udsendt en tilbagekaldelse på verdensplan.

I England blev den kun toårige Miley syg, efter hun havde spist et Kinderæg, som tilsyneladende være hendes yndlingschokolade.

"Hun kunne ikke holde nogen væsker nede. Hun var ret voldsomt syg," sagde hendes mor ifølge 7News.

"Hun fik meget ondt i maven, og vi satte hende bogstaveligt talt i bilen og kørte hende direkte på hospitalet."

Da hverken Miley eller hendes forældre var klar over, hvad der havde forårsaget hendes sygdom, blev hun ved med at spise chokoladen fra Kinder, for at trøste sig selv.

"Hun spiste det endda i hospitalssengen på et tidspunkt, for på det tidspunkt vidste vi det ikke," sagde hendes mor.

I og med, at deres forskellige chokoladeprodukter er blevet tilbagekaldt verden over, er det naturligvis også gældende i Danmark.

Torsdag blev der via Fødevarestyrelsen udsendt en pressemeddelelse om, at Kinder tilbagekaldte en række chokoladeprodukter. Fælles for disse var, at der gjort fund af salmonella i dem.

Det drejer sig om de nedenstående produkter i Danmark:

  • Kinder Surprise (Nettoindhold: 20g) - Bedst før-datoer: Fra 26.06.2022-07.10.2022
  • Kinder Surprise (Nettoindhold: 20g x 3 pakker) - Bedst før-datoer: Fra 26.06.2022-07.10.2022
  • Kinder Surprise Maxi (Nettoindhold: 100g) - Bedst før-datoer: Fra 20.04.2022-21.08.2022
  • Kinder Schokobons - Bedst før-datoer: Fra 25.05.2022-19.08.2022
  • Kinder Mini Eggs - Bedst før-datoer: Alle produkter med bedst før-datoer før 21.08.2022

I og med, at der er en risiko for, at der er salmonella i disse produkter, er det vigtigt, at man ikke spiser dem. Ligeledes er det naturligvis vigtigt, at man sørger for at holde dem væk fra børn.

Indtagelse af disse chokoladeprodukter fra Kinder kan resultere i feber, hovedpine, kvalme, opkast og diarré. Oplever man ét eller flere af disse symptomer, skal man søge læge.