2-årige Èmile forsvandt for 75 dage siden: Nu er der nyt i den skræmmende sag

21/09/2023 19:00

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

I den idylliske alpeby Haut-Vernet, syd for Grenoble, blev hverdagen til et vaskeægte mareridt, da den toårige Emile Soleil forsvandt sporløst den 8. juli.

Og på trods en massiv eftersøgning med '800 gendarmer, brandmænd, frivillige, helikoptere, termiske kamera-droner og sporhunde', er der stadig ingen spor af den lille dreng lyder det fra Daily Mail.

Men for leden dag lagde politiet vejen forbi en lokal sø samt offentlige swimmingpools i håbet om at finde den savnede 2-årig.

Og nu er der langt om længe kommet svar fra disse søgningerne:

"Søgningerne er afsluttet og har forblevet forgæves", lyder det fra Aix-en-Provence, anklagemyndigheden.

Dette har ført til, at byens borgmester, Francois Balique, sidenhen har udtalt, at han ikke lægger skjul på, at 2-årige Emile er blevet flyttet i en eller andet art og det kan ikke være anderledes.

Men det stopper ikke her.

Dette rejser spørgsmål om, hvorvidt vi står over for en galning eller en 'Machiavellisk' person, som Francois Balique udtrykker det:

"Enten er vi i gang med en galning, eller vi har at gøre med nogen, der er Machiavellisk".

Og det kaster også et dystert lys over det lille samfunds evne til at beskytte sine mest sårbare medlemmer.

For selvom sagen har fået international opmærksomhed og er blevet sammenlignet med et hav af lignende sager, så står indbyggerne i Haut-Vernet tilbage med en hjerteskærende virkelighed, de må leve med hver dag.