20 år gammel sag spænder ben for TV 2- vært: Stopper karrieren

Skrevet af Julie Møller

11/12/2020
Den mangeårige TV 2-vært stopper.

Dagens topnyheder

MeToo-debatten har fyldt rigtig meget i 2020 i Danmark. Det var Sofie Linde, der satte skub i den danske MeToo-bølge, da hun tidligere på året som vært under 'Zulu Comedy Galla' fortalte om "tv-kanonen", der ville tvinge hende til et blowjob.

“Da jeg var 18 år og startede på DR. Jeg skulle til julefrokost. Havde glædet mig enormt meget. En stor tv-kanon kommer over til mig og siger til mig, at hvis jeg ikke sutter hans pik, så ødelægger han min karriere. Jeg sagde nej,” forklarede hun fra scenen.

Med sin tale om sexisme kickstartede Sofie Linde debatten om sexchikane og krænkelser, som især kom til at omhandle kulturen i mediebranchen. Selvom Sofie Lindes oplevelse tog udgangspunkt i en julefrokost hos DR, så har TV 2 efterfølgende foretaget en kulturundersøgelse. Den får nu konsekvenser for en af de ansatte.

Udviste dårlig dømmekraft som nyhedschef

Undersøgelsen har vist, at Jens Gaardbo i sin tid som TV2's nyhedschef i årene 1997 til 2003 udviste dårlig dømmekraft. Det skriver B.T.

“Det er ganske vist længe siden, og tiden var en anden. Men jeg er enig i, at der var eksempler på dårlig dømmekraft, og at jeg i visse tilfælde opførte mig forkert. Det var ikke i overensstemmelse med den værdighed, der bør være i jobbet som leder – eller i jobbet som et af stationens ansigter udadtil. Det tager jeg nu ansvaret for og konsekvensen af,” siger Jens Gaardbo.

TV 2 har været Jens Gaardbos arbejdsplads i over to årtier. Han har i mange år været nyhedsvært på TV 2 News, men har også været en del af hovedkanalen, men det er lige om lidt fortid. Ved udgangen af 2020 er han ikke længere ansat hos kanalen.