2023 var det vådeste år i dansk vejrhistorie: Henvendelserne væltede ind

Skrevet af Sarah S

02/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det våde vejr satte skub i henvendelserne.

Dagens topnyheder

De danske nedbørsmålere har aldrig nogensinde målt så meget vand i løbet af et kalenderår, som de gjorde i 2023. Allerede inden juleferien gik i gang passerede mængden af årsnedbør 906 millimeter og rekorden fra 2019 var slået.  

Regn satte skub i renoveringsopgaver

De store mængder nedbør har resulteret i vandskader hos de danske boligejere og det kan tydeligt spores i renoveringsopgaverne, som 3byggetilbud.dk har modtaget.

"Vi har hele året set, hvordan de store mængder nedbør har påvirket renoveringsprojekterne, vi modtager. Mange danskere har henvendt sig, når vandet er trængt uhensigtsmæssigt ind i deres boliger," udtaler Maria Sauer Carlsen, kommunikationschef hos opgaveformidleren.

3byggetilbud.dk har oplevet betydelig vækst inden for henvendelser om etablering af omfangsdræn, nye tagrender, højvandslukke, faskiner og en markant stigning i antallet af tagentrepriser.

38 procent flere tagentrepriser i 2023

"Vi har modtaget et meget stort antal tagentrepriser i år. Blæst og regn er en del af forklaringen på de mange henvendelser om udskiftning af husets tagkonstruktion. Der har også været øget fokus på asbest, hvilket har accelereret mange tagudskiftninger," udtaler Maria Sauer Carlsen.

Sammenlignet med 2022 har 3byggetilbud.dk oplevet en vækst på 38 procent i antallet af modtagne tagentrepriser i 2023.

Fremgang i et marked i nedgang

I de senere år har man talt om en generel afmatning i byggebranchen, hvor høje renter og høje byggeomkostninger blandt andet har betydet en faldende efterspørgsel.

Den tendens kan dog ikke mærkes hos 3byggetilbud.dk, der har formidlet knap 65.000 bygge- og renoveringsopgaver i 2023 og har vækst inden for alle hovedbrancher. Sammenlignet med året før har 3byggetilbud.dk oplevet en stigning på 45 procent i indsendte gulvopgaver, 27 procent flere maleropgaver og 20 procent flere opgaver til autoriserede kloakmestre.

"Vi er meget tilfredse med at have positive resultater i alle de store brancher ved årets afslutning. Samtidig modtager vi flere tilbagemeldinger om, at vores håndværkere har vundet de opgaver, de har afgivet tilbud på, endda til en højere pris," siger Maria Sauer Carlsen.

Gennemsnitsværdien for en udført opgave via 3byggetilbud.dk lå på over 45.000 kroner i 2023.