22-årig er fængslet for at bære skarpladt pistol i København

En mistanke om besiddelse af en skarpladt pistol af mærket Walther med otte patroner har torsdag ført til varetægtsfængsling af en 22-årig mand ved Dommervagten i København.

Den 22-årige mand er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse under særdeles skærpende omstændigheder i Mjølnerparken i København tirsdag eftermiddag. Den 22-årige flygtede fra politiet i første omgang, men meldte senere sig selv.

Den 22-årige mand nægtede sig skyldig i grundlovsforhøret. Han forklarede, at han havde været i Mjølnerparken ved sin fars bil på en parkeringsplads. Politiet kom forbi, og han løb fra stedet.

Den 22-årige mand er ifølge egen forklaring med i et bande-exitprogram, og fordi han havde 15 gram hash på sig, var han bange for at blive taget ud af exitprogrammet. Derfor løb fra stedet med politiet i hælene, forklarede han.

Betjenten i hælene på den 22-årige mand havde set, at den nu fængslede havde droppet en sort genstand i en papkasse med noget skrald. Efterfølgende fandt man pistolen i en papkasse.

Adspurgt, om den 22-årige havde smidt noget fra sig under flugten, svarede han benægtende.

I tiden fra tirsdag og frem til anholdelsen har den 22-årige mand opholdt sig på et hotel på Østerbro. Han hørte, at politiet ville have fat i ham i forbindelse med en pistol.

Derefter ringede han angiveligt til en politibetjent, som står for exitprogrammet, og meldte sig selv.

Den 22-årige blev varetægtsfængslet, fordi dommeren frygter, at han vil begå ny kriminalitet på fri fod eller forsøge at stikke en kæp i hjulet på efterforskningen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip