24 aber på springtur lokket tilbage til zoo med larver

Skrevet af admin

07/08/2016

Mest læste i dag

De undslupne aber fra Odense Zoo er alle fundet og er tilbage i godt behold. Den sidste abe er havens medarbejdere netop søndag formiddag i gang med at lokke ind i indhegningen.

Det fortæller zoolog ved Odense Zoo Nina Collatz Christensen.

- De er flokdyr. De vil helst være sammen, så den sidste skal nok komme ind. De kan ikke lide at være alene, fortæller hun.

Dyrepasserne lokkede aberne tilbage i deres indhegning med blandt andet larver, vindruer og "alt hvad de synes er lækkert". Aberne er trætte, men i god behold.

- Der er mange af dem, der er trætte og sætter sig hen på en gren og folder sig sammen og gerne vil sove, siger Nina Collatz Christensen.

Det var lørdag aften, at de første aber fra Odense Zoo tog på springtur. Omkring 19.30 stak de såkaldte dødningehovedaber af fra deres indhegning.

Præcist, hvor mange aber, der stak af lørdag aften, er uklart. Meldingen fra Fyns Politi lød på, at det var omkring ti aber fra den zoologiske have. Hele abeflokken endte dog med at tage på tur.

- Det er muligt, at hele flokken var ude i går aftes. Det ved vi ikke. Men da dyrepasseren kom ned i morges, var huset tomt, og anlægget var helt tomt, siger Nina Collatz Christensen og fortæller, at aberne er "sindssygt nysgerrige dyr".

I alt var 19 voksne aber og fem unger, som holder sig på deres mor, stukket ud af deres indhegning.

Aberne blev fundet lige i nærheden af deres anlæg. De var kravlet i trækronerne over på den anden side af Odense Å, der går igennem Odense Zoo.

- De har egentlig holdt sig i zoologisk have bare på den forkerte side af hegnet, hvor de plejer og skal være, siger Nina Collatz Christensen.

Zoologen ved endnu ikke, hvordan aberne har kunnet stikke af fra deres anlæg, der er omkranset af et elektrisk hegn. Derfor bliver aberne mandsopdækket, indtil de finder ud af, hvordan de er sluppet ud.

- Vi skal se, om der er et hemmeligt sted i hegnet, hvor vi ikke har opdaget, at der er hul. Eller om der er nogle grene, der hænger ind et sted, hvor de kan tage flugtvejen, siger Nina Collatz Christensen.

/ritzau/