300.000 danskere har fået brev fra Skattestyrelsen: Kan få store konsekvenser

Skrevet af Nicolai Busekist

44 uger siden

|

15/07/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Skattestyrelsen har sendt breve ud til omtrent 300.000 danskere, som ikke har fået betalt, hvad de skal.

Dagens topnyheder

Det er ikke alle danske bilejere, der har været gode nok til at få betalt deres motorafgifter.

Derfor har Skattestyrelsen været nødt til at ty til breve med trusler. Omtrent 300.000 danskere har modtaget et brev, hvori det fremgår, at det de risikerer at få inddraget deres nummerplader.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skattestyrelsen.

I pressemeddelelsen fremgår det også, at det var i perioden marts 2019 til december 2022, at der blev sendt de føromtalte 300.000 breve. De blev udsendt til både danske borgere og virksomheder, oplyser Skattestyrelsen.

"Skattestyrelsen har fra marts 2019 til og med december 2022 sendt varslingsbreve til over 300.000 borgere og virksomheder, der ikke har betalt deres periodiske motorafgifter rettidigt på et eller flere køretøjer. Det drejer sig blandt andet om vægtafgift og grøn ejerafgift," lyder det.

Modtagerne af disse breve har naturligvis haft flere muligheder for at betale det skyldige beløb. Inden der blev sendt brev om, at nummerpladerne kunne inddrages, har de modtaget både en opkrævning og en rykker.

I brevene fremgik det, at de har et skyldigt beløb, der skal betales. Ydermere fremgik det også, at modtagerne kunne risikere at få inddraget sine nummerplade af politiet, hvis ikke der betales.

Og det viste sig at være en god idé at sende disse breve ud, da det har medført, at mange har fået betalt det skyldige beløb.

I alt havde de skyldige beløb en værdi af knap 840 millioner kroner. Efter brevene blev sendt ud, førte det til indbetalinger for næsten en halv milliard kroner.

"Vi er nået igennem til mange, men der er desværre stadig en forholdsvis stor gruppe, der fortsat ikke reagerer på vores henvendelser," lyder det fra Sune Thvilum-Kannegaard, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

"De løber nu den risiko, at deres nummerplader bliver inddraget. Vi så helst, at det ikke var nødvendigt, og at man fik betalt det, man skylder. Men det er desværre udfaldet, når man ikke bare overser én, men flere henvendelser fra os."

I 2022 blev der sendt over 170.000 af disse breve ud til danskerne, hvilket havde et skyldigt beløb på samlet set 295 millioner kroner. I pressemeddelelsen fremgår det, at over 205 millioner kroner efterfølgende er blevet betalt.

I de sager, hvor der endnu ikke er faldet betaling, overdrage Skattestyrelsen sagen til politiet. De vil herefter kunne inddrage køretøjets nummerplade.

Desuden vil gælden i de fleste tilfælde også overgå til Gældsstyrelsen, der derfor kommer til at inddrive beløbet. Det kan eksempelvis være i form af indeholdelse af lønnen.