34-årig fængslet for Christiania-hash og kontanter

En 34-årig mand er tirsdag varetægtsfængslet indtil 30. september ved Dommervagten i København for at ville sælge 37 kilo hash på Christiania og være i besiddelse af et større kontantbeløb fra hashsalg.

Københavns Politi mistænker den 34-årige mand for at være i ledtog med en 32-årig, som tidligere er varetægtsfængslet i sagen.

- De er sigtet for sammen at være i besiddelse af omkring 37 kilo hash med henblik på videresalg. Sagen er endnu et bevis på, at vi går fortsat målrettet efter købere, sælgere og leverandører til det organiserede hashsalg på Christiania, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

Sagen begyndte fredag, da den 32-årige mand kom cyklende ad Bådsmandsstræde nær Christiania i København. Han kom fra Christiania og forsøgte at stikke af fra politiet. Da ordensmagten stoppede ham, var han i besiddelse af 100 gram hash og 11.000 kroner.

- Så går vi hjem og ransager hjemme hos ham på Frederiksberg og finder to kilo hash, og på en adresse i Glostrup, som han har nøgler til, finder vi 37 kilo hash, 238.000 kroner i kontanter og diverse knive samt en ulovlig peberspray, fortæller politikommissæren.

Den 32-årige havde ifølge politiet meget kontakt med en 34-årig mand, som vi anholder mandag aften klokken 18.45. Hos ham fandt politiet 750 gram hash og omkring 160.000 kroner. Begge mænd nægter sig skyldige.

En ny opgørelse fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet viser, at 126 personer i årets løb er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med politiets indsats mod hashhandel på Christiania.

August har ifølge opgørelsen budt på fem varetægtsfængslinger, men langt de fleste stammer fra den såkaldte operation Nordlys i foråret, hvor cirka 80 personer ved en enkelt aktion blev anholdt og efterfølgende fængslet.

Siden er flere personer blevet fængslet i forlængelse af operationen, og fredag i sidste uge skulle den første af en række retssager i sagskomplekset ved Københavns Byret være indledt, men den er blevet udskudt.

Selv om antallet af fængslinger i august har været forholdsvis begrænset, har politiet beslaglagt store mængder hash.

Task Force Pusherstreet oplyser, at der alene i august er beslaglagt 451 kilo hash, 3985 joints og godt seks kilo skunk.

Dermed udgør hashbeslaglæggelserne i august knap en tredjedel af den samlede mængde beslaglagte Pusherstreet-hash i 2014, som løber op i godt halvandet ton.

/ritzau/

 

Dagens Gossip