35 efterskole-elever testet positive med hurtigtest: Ingen af dem havde corona

Skrevet af Jakob A. Overgaard

18/03/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De mange hurtigtest er indført for at sikre regeringens teststrategi, men flere eksperter har tidligere kritiseret hurtigtestene for at være for upræcise i sammenligning med de almindelige tests.

Dagens topnyheder

Ulf Bech Christensen, der er direktør for den danske virksomhed PentaBase, har tidligere været ude med riven i forhold til de hurtigtests, der bliver brugt rundt omkring i Danmark.

Ifølge Ulf Bech Christensen giver det ikke mening at benytte tests, der ifølge et af direktørens tidligere opslag på Facebook, giver positive svar til testede, men kun har ret i 36% af de testpositive svar. I det regnestykke fortalte Ulf Bech Christensen følgende:

"Hvis man tester 100.000 personer i dag, vil ca. 400 af dem være positive. Lyntesten vil finde de 280 af de 400, som reelt er positive. Derudover vil lyntesten kalde 500 personer positive som reelt er negative. Det vil sige, at hvis du bliver testet positiv med en lyntest, så er der reelt kun 36% risiko for, at du er positiv. Der vil også være 120 personer som går rundt i troen på at de er negative, mens de reelt er positive."

Siden har PentaBase haft mulighed for at teste efterskole-elever, der er blevet testet positive med en hurtigtest, og her var resultaterne endnu mere skræmmende. I alt har PentaBase testet 35 elever, som har fået en positiv hurtigtest, men ifølge den næsten 100% valide PCR-test, som PentaBase efterfølgende har foretaget, var ingen af de hurtigtest-positive smittede. Det skriver Ulf Bech Christensen på sin Facebook-profil:

"Vi har indenfor den sidste uge alene testet 35 efterskoleelever, som alle var testet positiv med antigen-test. 0 procent, ja NUL procent af dem var faktisk positive. 100% falsk positive! Det er fuldstændigt vanvittigt at vi baserer vores nedlukning på data indeholdende disse tests."

På trods af direktørens vedvarende kritik af de såkaldte antigen-tests, så kommer der ingen respons fra sundhedsmyndighederne eller fra regeringen. Teststrategien, der inkluderer mange tusinde hurtigtests hver eneste uge, fortsætter ufortrødent, selvom testen i bedste fald et ubrugelig.