74-årige Ulf fik nok af fartbøller: Løste problemet med en hårtørrer

Skrevet af Henrik R

05/05/2022
Foto: Privat
Foto: Privat
Til sidst fik 74-årige Ulf nok. Han løste problemet med de mange fartbøller ved hjælp af et trick, han havde set på de sociale medier.

Dagens topnyheder

At der er mange mennesker, der ind imellem hviler foden lige vel hårdt på speederen, er også et problem for vores svenske naboer.

I hvert fald var det irriterende og træls for 74-årige Ulf Schwerin, der bor i byen Stora Mellösa, der ligger et par timers kørsel vest for Stockholm.

Igennem en længere periode blev Ulf mere og mere frustreret over de mange mennesker, der kørte alt for stærkt i byen.

Derfor besluttede han sig for at afprøve et trick, han havde luret på de sociale medier. Det skriver Svt.se.  

Man må køre 30 km/t

Ulf Schwerin har boet i Stora Mellösa i over 40 år, og det er på en bestemt vej, at folk køre alt for stærkt. Hastighedsbegrænsningen lyder på 30 km/t, og Ulf mener, at skiltningen er mangelfuld. Til Svt forklarer han, at han både har skrevet indlæg og været i kontakt med politiet, men intet har hjulpet.

Fik inspiration på Facebook

På Facebook faldt Ulf over en video, hvor en kvinde stod ved en vejkant med en hårtørrer i hænderne og forsøgte at efterligne en politimand med måleinstrumenter.

Foto: Facebook

Det inspirerede den 74-årige svensker, der i starten af august tog en gul vest og kasket på og gik ud til den føromtalte vej. Med sig havde Ulf sin kones hårtørrer, og i halvanden time rettede han hårtørreren mod bilisterne, forklarer han. 

Dét havde en effekt

Ifølge Ulf var det 70 procent af bilisterne, der tog farten af, da de så ham. 

I en lokal Facebook-gruppe diskuterede beboere i området, hvorvidt Ulfs handling var lovlig. 

Mikael Cederblad, der er gruppeleder ved trafikafdelingen ved politiet i Örebro, kan ikke se, at der skulle være noget at sætte på Ulf Schwerins handlinger.

“Så længe han ikke begynder at stoppe biler eller tage en eller skriver politi på vesten, så er det okay” siger han. 

Hvad synes du? Er Ulf gal eller genial?