'Årgang 0'-Stephanie taler ud: Det døjer hun med

Skrevet af Mathias Busekist

05/10/2021
Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix.
Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix.
Stephanie Siguenza har tidligere talt ud om nogle af de svære stunder i sit liv.

Dagens topnyheder

I "Årgang 0", den kendte serie, som danskerne fulgte med i uge efter uge, er der blevet fortalt samtlige hjertevarmende samt rørende historier af deltagerne, der fortalte om nogle af de svære stunder i livet. 

"Årgang 0"-deltageren Stephanie Siquenza kunne blandt andet fortælle om sin hårde barndom med mange omvæltninger, hvilket hun i "Til middag hos" fortæller, fortsat sidder i hende - og det er selvom, at hun er blevet voksen.

I udsendelsen, hvor hun er sammen med  ”Sommerdrømme”-vinder Kaspar Arianto, musiker Kevin ”Bro” Andreasen og ”Vild med dans”-stjernen Asta Björk, fortæller Stephanie Siquenza, at det har medvirket til, at hun nu lider af tvangstanker. 

"Da jeg flyttede herhen, var det min 14. adresse, og det betyder, at hele mit liv har været pakket ned i kasser. Det er ting, jeg aldrig har haft kontrol over, og det har resulteret i de her tvangstanker," fortæller hun, hvorefter hun tilføjer: 

"Jeg har aldrig haft kontrollen, så jeg sørger for, at jeg har kontrollen nu."

Bagsiden af medaljen

Danmark fulgte Stephanie Siquenza til hun fyldte 18 år, men hun vendte tilbage i efteråret sidste år, da hun udgav selvbiografien "Fra Årgang 0 til frihed", hvori hun beskriver bagsiden af medaljen ved at have været med i "Årgang 0". 

I bogen fortæller hun ligeså om nogle af sine svære minder fra barndommen, hvilket hun også knytter nogle ord til i "Til middag hos". 

Hun fortæller blandt andet om, hvordan hun ikke har haft nogen som helst form for kontakt til sin far i de seneste år samt sin mors tidligere voldelige forhold.