Advarer mobilejere: Slet disse 5 apps omgående

Skrevet af Emil Martesen

25/02/2024
Foto: Shutterstock
Mobilejerne advares.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at vi befinder os i en tidsalder, hvor vores privatliv og sikkerhed konstant er under lup.

Og nu lyder en ny advarsel fra sikkerhedsfirmaet ThreatFabric: Fem populære apps, der har sneget sig ind på vores enheder, bør slettes omgående.

Og der er god grund til at spidse øre.

Der er tale om følgende apps:

  • Phone Cleaner – File Explorer

  • PDF Viewer – File Explorer

  • PDF Reader – Viewer & Editor

  • Phone Cleaner: File Explorer

  • PDF Reader: File Manager

De er blevet infiltreret af en banktrojan ved navn Anatsa, designet til at stjæle brugernes bankoplysninger.

ThreatFabric har over de sidste fire måneder observeret, hvordan hackerne bag disse angreb har rettet deres fokus mod brugere i Slovakiet, Slovenien, og Tjekkiet, med tidligere forsøg på at ramme individer i Storbritannien, Tyskland, og Spanien.

Disse apps, der nu er fjernet fra Androids Play Store, formåede oprindeligt at omgå platformens sikkerhedsforanstaltninger og opnå en placering på listen over de mest populære nye gratis apps, og det har resulteret i mindst 150.000 downloads.

Denne situation kaster lys over en bekymrende tendens: Cyberkriminelle bliver stadig mere sofistikerede i deres metoder til at udnytte teknologiske platforme til at kompromittere vores digitale sikkerhed, og derfor er det med at være varsom over for de apps, vi downloader.