Advarer mod ekstrem hedebølge

Skrevet af Henrik R

28/06/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Temperaturen når 46 grader flere steder.

Dagens topnyheder

En ekstrem hedebølge har ramt store dele af det sydlige USA og medfører farlige temperaturer, der tvinger folk til at søge tilflugt indendørs med aircondition. Tirsdag steg temperaturerne til over 46 grader flere steder i området.

Fra det sydvestlige Arizona til det sydøstlige Alabama udsendes der advarsler om varmen, men det er især det sydlige og centrale Texas, der er hårdt ramt, ifølge den nationale vejrtjeneste. Det skriver CNN.com.

Denne hedebølge er mere farlig end sædvanligt på grund af dens længerevarende karakter og de rekordhøje nattemperaturer, advarer vejrtjenesten. De opfordrer folk i de berørte områder til at drikke rigeligt med væske, holde sig indendørs og tage sig af sårbare pårørende.

Den ekstreme varme forventes at brede sig til endnu større dele af det sydlige USA, og de høje temperaturer forventes at fortsætte mindst frem til den amerikanske nationaldag den 4. juli.

Klimaforandringerne bidrager til flere og mere intense hedebølger i store amerikanske byer.

Desværre har de høje temperaturer allerede kostet liv i det sydlige USA. Forrige uge besvimede en 66-årig postbud, mens han var ude at levere post. På det tidspunkt var temperaturen omkring 46 grader. Han døde nogle timer senere, men dødsårsagen er endnu ikke blevet offentliggjort.

Fredag kollapsede en 14-årig dreng af udmattelse, mens han vandrede i en nationalpark i Texas. Han afgik senere ved døden.

Varmen lægger også pres på elnettet i Texas, hvor millioner af mennesker skruer op for deres aircondition for at klare de høje temperaturer. Eftermiddagene er netværket så overbelastet, at energiselskaberne i delstaten beder folk om at spare på energien for at kunne opretholde efterspørgslen.

Den intense varme har også forårsaget sprækker i veje rundt om i Texas.