Mange gør det, men man bør i den grad genoverveje, hvordan man opbevarer sine krydderier i hjemmet.
Lige nu læser andre
De fleste kender det helt sikkert. Man tager sine krydderier fra kværnen og putter i en bøtte eller andet for at give køkkenet et mere inspirerende look, men det er ikke verdens bedste idé.
En ny undersøgelse foretaget af National Institutes of Health viser nemlig, at spredningen af bakterier er ret stor, hvis man har sine krydderier i beholdere, skriver Dagbladet.no.
Undersøgelsen er baseret på et eksperiment, hvor forsøgspersonerne skulle tilberede en burger med kalkun og en salat ved siden af.
Deltagerne vidste ikke, at forsøget handlede om fødevaresikkerhed under tilberedelsen af måltidet.
I forsøget blev der sporet krydskontaminering i kalkunen med spororganismen MS2 i.
Det betyder, at bakterier videreføres fra kalkunen til krydderibeholderne.
Dermed spreder man bakterierne, hver gang man tager fat i sine beholdere og krydrer maden.
Resultaterne viser, at andre overflader – såsom skærebræt og knive – viste tegn på bakteriel forurening 20 procent af tiden.
Krydderibeholderne viste det med hele 48 procent – altså næsten 30 procent mere.
Det er derfor ikke så overraskende, at krydskontaminering er en af de hyppigste årsager til sygdomme, som vi anskaffer os gennem mad og madlavning.
Du bør derfor rengøre dine krydderibeholdere ofte, hvis du gerne vil holde bakteriespredningen nede.