Advarsel om 'PostNord', 'GLS', 'DAO' m.fl. er netop blevet udsendt

01/10/2023 10:40

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: PR GLS
Foto: PR GLS
Der er god grund til at spidse ører.

Mest læste i dag

Har du også en pakke på vej fra et af de store fragtfirmaer i Danmark, så skal du træde varsomt.

Det er ikke gået nogens næse forbi, at der i den seneste tid har været en del falske mails og beskeder i omløb, og nu har endnu en af dem set dagens lys.

Denne gang ser det ud til, at beskeden kommer fra kendte fragtfirmaer, primært Postnord, men vi ser også eksempler med DHL, DAO, GLS og UPS, skriver 'Mit Digitale Selvforsvar' i deres app.

Der kan stå, at der er problemer med din pakke, eller at du skal betale for told på din pakke. Beskeden kan også opfordre dig til at følge et link og betale et beskedent beløb for at få din pakke leveret til din adresse.

Det er nemt at gennemskue fupmagernes tricks, hvis du er helt sikker på, at du ikke venter nogen forsendelser. Men står du netop og venter på en pakke, er det straks lidt sværere.

Hvis du er i tvivl om noget med din pakke, bør du altid undersøge det gennem PostNord officielle kanaler. Læs vores tips til at spotte svindel med post og pakker:

  • Du skal altid holde øje med, om du bliver bedt om at betale ekstra, udlevere personlige oplysninger eller at følge mistænkelige links. Det vil de officielle fragtfirmaer aldrig bede om via besked.

  • Er der tale om en mail, kan du også tjekke, om afsenderadressen virker mystisk.

  • Det bedste råd er dog, at du skal forholde dig kritisk og ikke lade dig stresse.

Læs sms'en eller mailen flere gange inden du reagerer - og vis eventuelt beskeden til en ven eller bekendt. Ved den mindste tvivl, skal du ikke udlevere dine oplysninger.

Husk, at du altid kan se din forsendelse via fragtfirmaets officielle hjemmeside eller app. Eksempelvis har PostNord udviklet en app, hvor du blandt andet kan se status på dine aktuelle pakker.