Advarsel til alle, der skal flyve med Ryanair eller Easy Jet: Kan koste dig ferien

foto: shutterstock

Hvis du medbringer en bestemt form for taske, kan du risikere at blive nægtet adgang til blandt andet Ryanair og Easy Jets fly.

Sommeren er snart ovre, og rigtig mange danskeres sommerferie blev desværre ikke som forventet. 

Det skyldtes, at personalemangel, adskillige strejker og corona skabte enorm kaos i lufthavne over hele Europa, hvilket førte til tusindvis af aflyste og forsinkede fly.

Læs også

Kommer med opfodring til danskerne: Lad være med at droppe SAS

Derfor er mange danskere formentlig begyndt at kigge på rejser til efterårsferien, men her skal man være opmærksom, hvis man booker en rejse, hvor man skal flyve med Ryanair eller Easy Jet. 

De to lavprisselskaber er nemlig nogle af de selskaber, der ikke tillader en helt bestemt form for taske ombord på deres fly, og i værste tilfælde kan det faktisk ende med at koste dig ferien. 

Det kan man læse i et opslag på Twitter, hvor forfatteren Pandora Sykes har advaret sine følgere om problemet. 

Her forklarer hun, hvordan "piloten lige nægtede os at boarde vores fly, fordi vores indtjekkede bagage har USB-indgange (aka [red. også kendt som] 'smart bags')." 

Sykes synes dog tilsyneladende ikke, at der var noget "smart" ved taskerne i den situation, da hun tydeligvis er frustreret over, at Easy Jet nægtede hende at komme ombord på flyet. 

Læs hele opslaget herunder (artiklen fortsætter under opslaget):

Ifølge Sykes har hun mange gange før rejst med såkaldte 'smart bags' med både Ryanair og Easy Jets fly, men det er altså ikke længere tilladt. 

"Det ville have været en retfærdig besked ved 'check in'-skærmen [...], så vi kan fjerne dem [red. taskerne] og stadig nå vores fly!" har Sykes udtalt. 

Ifølge Ladbible lyder den nye regel, at lithiumbatterier og powerbanks skal slukkes, hvis de skal ombord på et af Ryanair eller Easy Jets fly, og på visse modeller af 'smart bags' er det ikke muligt at slukke batteriet, hvilket altså er et problem.

Hos Ryanair skal man desuden fjerne batteriet fra kufferten, før kufferten placeres ombord på flyet, og det er heller ikke muligt på de fleste 'smart bags'.

British Airways og en række andre flyselskaber har desuden lignende, men ikke helt så strenge, krav til lithiumbatterier.

Læs også

Du betaler: Så meget har strejken kostet SAS

 

 

 

Dagens Gossip