Afslører: Dette sker med kroppen, hvis du holder den ædru i 4 uger

Skrevet af Emil Martesen

04/10/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ekspert løfter sløret for, hvor sundt det er for din krop, at holde den ædru i 4 uger.

Dagens topnyheder

Man kan gøre en masse simple tiltag for at gøre noget sundt for kroppen. 

Èn af disse tiltag er at afholde sig fra alkohol. 

En ekspert løfter nu sløret for hvad der sker med kroppen, hvis du undværer alkohol i 4 uger. 

Her påpeger han, at du allerede inden for få dage vil opleve, at dit søvnmønster forberedes. Dette fører til en bedre kognitiv funktion, og dermed bedre humør og sundere spisemønstre. 

Fra omkring uge to vil man også kunne mærke en bedre fordøjelse. Det skyldes, at syreproduktionen så småt begynder at stabilisere sig, og det har en lindrende effekt på din maveslimhinde. Det forårsager, at eventuelle sure opstød og fordøjelsesbesvær falder til ro. 

Blodtrykket begynder at falde i uge tre, som reducerer din fremtidige risiko for hjerte-kar-sygdomme betydeligt. Ovenikøbet kan et vægttab nu være tydeligt, idet alkoholen er siet fra i kosten. 

Blot én uge senere vil leverfunktionen være kommet sig fuldstændig. 

Det skyldes, ifølge ekspert Ruari: 

“Din lever udfører over 500 vitale funktioner, og det spiller en afgørende rolle i at bekæmpe infektioner, opretholde hormonbalancen, give din krop energi, omdanne fødevarers næringsstoffer og fjerne toksiner. 

Dertil tilføjer han: 

“Du vil se de første tegn på en sundere lever i mere glødende hud og lysere øjne”, skriver det britiske medie The Mirror. 

Det er også værd og huske, at alkohol er et vanddrivende middel, som fremmer vandtab, så ved at være alkoholfri i en måned, vil du automatisk blive bedre hydreret og tendenserne til hovedpine vil være mindre.