Afsløret: Nu er der nyt i Emilie Meng-sagen

20/11/2023 15:02

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der nyt.

Mest læste i dag

Det kom som et chok for mange, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stillede op til pressemøde i slutningen af april, for at give offentligheden et indblik i sagen om den 32-årige mand, der er tiltalt i hele tre sager, herunder mordet på Emilie Meng.

Og nu skal sagen afgøres.

Det gik nemlig ikke nogens næse forbi, da en 13-årig pige tilbage i foråret forsvandt på mystisk vis efter at cykle med aviser.

Politiet var dengang hurtige til at melde ud, at der var tegn på, at der kunne være sket en forbrydelse, hvilket desværre viste sig at være tilfældet.

Efter at have været forsvundet fra jordens overflade i omtrent 27 timer blev den 13-årige pige fundet i live i en 32-årig mands hus.

Manden blev anholdt, sigtet og varetægtsfængslet, men det viste sig, at sigtelserne mod den 32-årige ikke var færdige med at tikke ind.

Senere udvidede politiet nemlig sigtelserne til også at omfatte drabet på Emilie Meng i 2016 samt et overfald og voldtægtsforsøg på en 15-årig efterskoleelev i Sorø i 2022. Sigtelser som han nægter sig skyldig i.

Men nu er der sat datoer på, hvornår retssagen løber af stablen.

Og det bliver berammet fra den 14. maj til den sidste dag den 28. juni.

Datoerne er derudover: 15.,21.,22.,24.,27., 28., 29. maj, og i juni er der udover 28. juni sat følgende dage af: 3.,4.,13.,14.,17.,18.,19.,26. og 27.

Susanne Bluhm, specialanklager, lægger heller ikke skjul på, at det er helt normal praksis:

"Det er helt normal praksis, at vi beder retten om en forhåndsberammelse i større sager, også selvom vi ikke har taget endeligt stilling til tiltalespørgsmålet. Formålet med en forhåndsberammelse er at mindske den tid, der går fra en eventuel tiltalerejsning til hovedforhandlingen", lyder det fra hende ifølge Ekstra Bladet.

Det er dog langt fra sikkert, at man med sikkerhed tager alle dage i brug, når man forhåndsberammer en sag, før der er rejst tiltale, og anklagemyndigheden har udformet et anklageskrift.